kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Honderden kerstkaarten voor kinderen in ziekenhuizen

Diverse plaatsen, december 2015
Gepubliceerd: 16 maart 2016


Op diverse plaatsen in ons land werd de Adventsactie voor kinderen weer opgepakt. In maar liefst acht ziekenhuizen in Rotterdam, Utrecht, Tilburg en Sittard zijn veel kinderen die tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis moesten blijven verrast met mooie kerstkaarten.

Utrecht

Voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis UMC in Utrecht hadden kinderen van de Jozefclub en communicanten uit Zeist grote kerstboomkaarten gemaakt. Deze hebben de kinderafdeling opgevrolijkt.

Rotterdam

Door de Sint-Lambertuskerk in Rotterdam werd al voor de 4e keer de Adventsactie Kinderen maken Kerstkaarten voor Zieke Kinderen georganiseerd. Voorgedrukte kaarten lagen hiervoor klaar op de informatietafel in de kerk of konden worden uitgeprint van deze website. Tijdens de kinderwoorddienst, thuis en door alle groepen van RK basisschool de Bavokring in Rotterdam-Kralingen werden in totaal 400 kerstkaarten mooi gekleurd en versierd. Hiermee konden heel veel kinderen in ziekenhuizen in en in de omgeving van Rotterdam blij gemaakt worden.

Empel - Sittard

In Empel hebben de communicanten alweer voor het 7e jaar op rij kerstkaarten gemaakt en de kinderrozenkrans gebeden. Deze kerstmiddag is inmiddels een vast onderdeel van de Communievoorbereiding. De kaarten zijn dit keer gestuurd naar het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard.

Tilburg

Ook de kinderafdeling van het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg heeft mooie kerstkaarten gekregen, gemaakt door kinderen van de Emmausparochie uit Tilburg. Het verpleegkundige team vond dit een erg mooi gebaar. De hoofdverpleegkundige zei: Wat ontzettend lief!Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman