kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor Kinderen in Molenhoek

Kop van Limburg, 17 januari 2016
Gepubliceerd: 16 maart 2016
door Elena


In het kader van de voorbereiding op de Eerste Communie hebben de communicanten van de parochies Ottersum, Milsbeek, Mook en Molenhoek op 17 januari in de kerk in Molenhoek gebeden voor zieke kinderen of kinderen die in de knel zitten. Na de uitleg in de sacristie door pastoor Schols hebben de communicanten tekeningen gemaakt op kaarten voor de kinderen voor wie ze gingen bidden. Alle kaarten werden ‘gepost’ in een grote kartonnen brievenbus. In processie liepen de kinderen de kerk binnen. Voorop degenen die iets meedroegen: flambouwen, een grote rozenkrans, de rozen voor Maria en de brievenbus met de kaarten (zie 3.03); daarachter de pastoor en de overige kinderen.

Na de opening van de gebedsdienst zegende de pastoor de rozenkransjes van de kinderen. Bij elk Geheim las een ouder een kort verhaaltje (zie 5.04) voor over het betreffende Geheim, terwijl op een groot scherm een afbeelding van het betreffende Geheim (zie 5.06) geprojecteerd werd. Onder begeleiding van de dirigente van het kinderkoor zongen de kinderen telkens het bijbehorende couplet op de melodie van het Ave ave Maria (zie 5.09). Een kind stak een kaars aan en twee kinderen lazen een gebedje voor (zie 5.05).

Van elk tientje baden de kinderen drie Weesgegroetjes. Daarbij wees de pastoor op de grote rozenkrans de juiste kralen aan. Bij ieder Weesgegroet bracht een kind een roos naar Maria. Bij het beeld van Maria stond daarvoor een houten bord, waarop de rozenkrans getekend was. Daarin waren per tientje in drie kralen gaten geboord, waarin de rozen gestoken werden. Na afloop kregen de kinderen een kaart voor thuis (zie 3.06) mee met de tekst van het Weesgegroet, de naam van het kind voor wie ze gebeden hadden en de uitnodiging om ook thuis voor dat kind te bidden. Het was een geslaagde middag waarin de kinderen op een mooie en zinvolle manier kennis hebben gemaakt met het bidden van de rozenkrans.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman