kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Bidden voor oorlogskinderen in Schaijk

Gepubliceerd: 17 november 2016
Werkgroep Eerste H. CommunieOp woensdag 19 oktober kwamen 19 kinderen naar het Parochiecentrum te Schaijk om samen te bidden voor oorlogskinderen. Naast de kinderen die in dit voorjaar hun Eerste H. Communie hadden gedaan, waren er ook andere kinderen meegekomen. Allemaal van de basisscholen uit Reek en Schaijk.

Aan het begin hebben de kinderen eerst een Wees Gegroet en een Onze Vader gebeden ter nagedachtenis en uit dankbaarheid voor Adje van Bergen - van Osta, de spil van de werkgroep Eerste H. Communie. Dat gebed was tevens de inleiding naar wat wij als kinderen voor andere mensen, andere kinderen kunnen doen, namelijk bidden.

Juist bij Fatima werden, bijna 100 jaar geleden, kinderen uitgenodigd door Maria om de rozenkrans te bidden. Maria vroeg dat aan hen, vanwege hun ontvanke­lijk­heid als kind. Te bidden, omdat Maria verdriet had en nog steeds heeft om hetgeen wat we wereldwijd, maar ook dicht bij ons, elkaar nog steeds als mensen blijven aandoen, door ruzie en geweld.

Wat kunnen de kinderen daaraan doen? Juist ja, door te bidden voor al die mensen, die allemaal menen het gelijk aan hun kant te hebben. Voor mensen, die niet bereid zijn om naar elkaar te luisteren en naar elkaar om te zien. Die oproep deed ook Maryam Waleed, een Syrisch meisje van 11 jaar oud, om ook voor haar te bidden. Samen met haar moeder en zus werden ze van huis en haard verdreven door de ISIS. En was ze boos of is ze nog boos? Maryam zei: “Nee! God houdt van ons allemaal ... niet alleen van mij. God houdt van iedereen. Hij houdt dus ook van hen, maar niet van Satan.” Ze hoopt dat ze naar huis mag terugkeren. Daarvoor bid Maryam.

Nadat we gebeden hadden voor alle oorlogskinderen, maakten de kinderen een grote papieren Rozenkrans met goede wensen en een ‘sleutelkoord van vrede’, ofwel een Tientje van de Rozenkrans.

Maar ze brachten ook rode rozen naar Maria, werden er kaarsjes aangemaakt en baden we samen het Wees Gegroet en het Onze Vader.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman