kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kerstkribbe maken

Mijn hand als een kribbe voor Jezus

Gepubliceerd: 5 januari 2017
Door: Geertrui


Op 17 december kwamen wij opnieuw samen in Moerzeke. Deze keer maakten we kerstkaarten voor de zieke kinderen. Naast de eigen gemaakte tekening werd nog een kaart bijgevoegd met het kerstkindje. De kinderen namen hiervoor een afdruk van hun handje door deze in een geverfde spons te drukken en daarna op de kaart over te zetten. Ons handje was als een kribbe voor Jezus. We plakten er wat stro op met daarin de kleine Jezus. Op onze kaart kwam de tekst:

Ik gebruikte mijn hand om een kribbe te maken voor Jezus.
Ik wil mijn hart gebruiken als een plaats vol liefde om Jezus te laten verblijven.


Wij baden de kinderrozenkrans bij Maria voor de zieke kinderen. Elk Weesgegroetje was als een roosje voor Maria. Het hart werd dan ook steeds mooier bij elk roosje dat er bij kwam. Door Maria gingen we dan naar Jezus, waar we samen zongen , dankten, baden voor onze intenties, Na het Onze Vader dat we in kring baden, werd elk kind afzonderlijk gezegend met het Heilig Sacrament. Dit is een heel indrukwekkend moment zowel voor de kinderen als voor de ouders.

Zo was er ook een klein jongetje op de arm van zijn mama, dat heel spontaan het Heilig Sacrament naar zich toe trok en Jezus een kusje gaf. Wat kunnen wij nog veel leren van deze kinderen. Hoe puur en eenvoudig is hun liefde voor Jezus.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman