kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Bidden voor oorlogskinderen tijdens feest van Maria ter Weghe

Gepubliceerd: 7 november 2017
Het feest van Maria ter Weghe is op 18 oktober, onder belangstelling van veel gelovigen, goed gevierd. Mgr. Liesen was de hoofdcelebrant. Hij wees er op dat ‘ter weghe’ een wat ouderwetse uitdrukking is van het volgen van een weg. Maria was de eerste volgeling van Jezus, tot onder het kruis. Zij is een voorbeeld voor ons en een steun.

De kinderen liepen mee in de processie, met Maria ter Weghe in hun midden. Voor hen was er kinderwoorddienst, waarin gehoor werd gegeven aan de oproep die Maria altijd doet: bid veel. Er werd op deze dag in het bijzonder gebeden voor de kinderen in oorlogssituaties, een wereldwijd initiatief waarbij kinderen in 70 landen op 18 oktober een tientje van de rozenkrans bidden.

Er werd aandacht gevraagd voor het instandhouden van de kerk door middel van de actie ‘Gun Maria een waardig onderdak’. Zij die Maria ter Weghe een warm hart toedragen kunnen dit uitdrukken in een jaarlijkse financiële bijdrage en zich aanmelden als ‘vriend van de Barnabasparochie’.

Na de viering was er een samenzijn in Grand café Corcordia waarbij een kerkveiling 1600 Euro opbracht voor het onderhoud aan de kerk.

Klik hier voor de complete fotoserie door Taline Hagenaars.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman