kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Zondag 22 oktober - Moerzeke

Nieuw werkjaar van maandelijkse bijeenkomsten

Gepubliceerd: 21 november 2017
Op 22 oktober, feestdag van de heilige paus Johannes Paulus II, zijn wij in de kapel van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke, opnieuw gestart met ons werkjaar.

Zoals elke maand komen wij er samen, met priester Filip Hacour, voor een creatief catechesemoment, het bidden van de kinderrozenkrans bij Maria voor de zieke kinderen en andere intenties, en voor een tijd van aanbidding bij het Heilig Sacrament.

Vanaf drie jaar komen onze kinderen reeds, en soms nog jongere broertjes of zusjes. Dit jaar zullen wij elke maand een Heilige bespreken en doen we een kleine toewijding tot Maria. Deze keer hadden wij het over de heilige Theresia van Lisieux. Zij bad veel voor de priesters en schreef ook een gebed om voor hen te bidden. Wij besloten ook met de kinderen in Moerzeke te bidden voor heilige priesters.

In samenwerking met priester Filip Hacour konden wij de namen bekomen van de seminaristen in het seminarie te Leuven. In volledige vrijheid konden die hun naam opgeven om aan het initiatief deel te nemen. Ook de kinderen in Moerzeke kregen deze vrijheid.

Onze kinderen trokken een kaartje met de naam van een seminarist. Vanaf heden bidden deze kinderen elke dag voor hun seminarist opdat hij een heilige priester mag worden. En omgekeerd, de seminarist, die een dubbeltje van het kaartje krijgt, bidt voor het kind opdat het een heilige jongen of meisje mag worden. Hun gebed kan een eenvoudig Weesgegroet zijn of een tientje of het gebed van de heilige Theresia voor priesters... Ze kiezen dit zelf en kunnen daarin ook groeien want sommige van onze kindjes zijn nog heel jong. Maar gebed van kinderen telt dubbel...

Om hen te oefenen in heiligheid kregen ze ook een koordje met St. Theresia’s offerkralen.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman