kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Kindermiddag met als thema ‘de Rozenkrans’

Barneveld - Voorthuizen

Gepubliceerd: 7 november 2017
Wat een gave actie! En heel leuk om met kinderen/jeugd te doen.

Via de nieuwsbrief van het bisdom, waarin een stuk stond over Kinderen bidden voor oorlogsKinderen zijn we op dit idee gekomen. Een speciale website vol suggesties, kleurplaten en voorbeelden heeft ons geholpen om deze middag te organiseren.

Vrijdag na school kwamen de kinderen naar de kerk en daar stond limonade en lekkers voor hen klaar. En voor de moeders was er koffie en thee.

De kinderen, in het totaal 11 en 4 moeders, hebben eerst uitleg van de middag gekregen en gingen daarna aan de slag. Kleurplaten kleuren, bloemen knutselen, intenties schrijven en ballonnen blazen. Een deel van de ballonnen waren al opgeblazen om zeker ervan te zijn dat we op tijd klaar zouden zijn.

Vervolgens hielpen alle kinderen met het naar buiten dragen van de reuze rozenkrans. Op het kerkplein werd ie tussen twee vlaggenmasten in gehangen. Een heel gaaf gezicht en natuurlijk gingen de kinderen samen met de reuze rozenkrans op de foto.

Tot slot mochten de kinderen allemaal een rozenkrans uitzoeken en gingen we de kerk in en zijn bij het Maria-altaar gaan zitten. Met behulp van een grote houten rozenkrans kregen ze uitleg over het gebruik ervan. Kapelaan Donders heeft daarna een mooi gebed uitgesproken en de rozenkransen gezegend. En toen waren de kinderen klaar om te gaan bidden. Voor kinderen die het moeilijk hebben waar ook ter wereld bv in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen, zoals Maryam. We hebben 5x2 Wees Gegroetjes gebeden met daarna een Onze Vader. Na ieder Onze Vader, mochten de kinderen een paar zelf gemaakt bloemen bij Maria neer zetten. Ook de intenties zijn bij Maria neergezet.

Al zingend het liedje van God kent jou veel beter zijn ze de kerk uit gegaan.

Het was wat ons betreft een hele mooie ervaring om met kinderen zo in de kerk te bidden.

MargjeWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman