kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Unieke Fatima-ochtend bij de Roze Zusters

Gepubliceerd: 10 november 2017


Geluk vermenigvuldigt zich, wanneer je het met iemand deelt

Daarom dit bericht naar vele volwassenen en hopelijk ook kinderen van de werkgroep van de parochie St. Ludgerus Utrecht/Rafaëlkerk in Utrecht.

Zaterdagochtend 4 november was het de 3e keer dat we de Eerste Zaterdag van de maand bij de Roze Zusters in Zuilen vierden.

Deze Fatima-ochtend had unieke punten:
  • Allereerst was er een H. Mis met een op de kinderen afgestemde preek van pastoor Koos Smits, priester van onze parochie en tevens priester van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen.
  • Daarbij zongen de kinderen het Onze Vader en het Fatima-lied.
  • Vervolgens baden zij het eerste Tientje van de Rozenkrans.
  • Tenslotte werden er tijdens de workshop ‘zeep maken’ allerlei gekleurde Mariazeepjes en roosjes gemaakt. De workshop werd gegeven door Christane Nederpelt uit Zeewolde (www.tuinvanmaria.nl). Zij had bijzondere mallen meegenomen, waaronder een honingraat met een bij, een mal om een Mariazeepje te maken, een mal voor een tak met rozen.
  • En attentie! Voor het klooster is een kinderspeelplaats. Toen de zeepjes na het uitgieten 10 minuten moesten stollen, waren de kinderen én ome Chris daar te vinden.
  • Om in de passende sfeer te blijven hebben we getrakteerd op de befaamde limonade en daarbij de roze koeken. We waren immers bij de Roze Zusters op bezoek!
De kinderen en volwassenen vonden eerst - rust en vreugde bij Jezus en Maria en - daarna hadden ze veel plezier bij het creatieve onderdeel!

De volgende Fatima-ochtend is zaterdag 2 dec.(8.00-10.00h), Sint Willibrordusstraat 34 te Utrecht. Ook dan is er gebed én werk.

Iedereen is welkom!

Hartelijke groeten,
Chris (een volwassene, maar vooral gelukkig kind!)Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman