kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

De Engel van Vrede

Gepubliceerd: 8 november 2018
Van: Kinderen bidden voor Kinderen Moerzeke (B)


Zondag 14 oktober was het weer zover. We startten met 18 kinderen aan ons nieuwe werkjaar in de kapel van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke.

Achttien kinderen, waaronder drie baby’s, die kwamen om te bidden bij Maria voor de vrede in de wereld, voor de zieke kinderen, voor de seminaristen, priesters, broeders en zusters.

Wij begonnen zoals altijd met een catechesemoment. Wij beslisten dit buiten te doen, zo konden we genieten van deze prachtige, zonnige dag.

De Engel van Vrede - een leraar van liefde

We hadden het over de engel van Fatima, gezonden door Maria naar de drie herdertjes Lucia, Francisco en Jacinta. Hij was de engel van vrede, een leraar van liefde. Hij leerde hen hoe te bidden tot Jezus, hoe zich klein te maken voor Hem. Hoe ze Jezus konden troosten door bij Hem aanwezig te zijn en hoe ze offertjes konden brengen tot vergeving van de zonden. Ook wij kunnen helpen om deze boodschap te verspreiden!

Sleutelhanger met engel

Wij knutselden een sleutelhanger waaraan de gebedjes van de engel kwamen die hij leerde aan de herdertjes, en eveneens een gebedje tot de engelbewaarder.

Voor de engel werd krimpfolie gebruikt. De kinderen kleurden hun engel. Zij kregen een recept mee om hem thuis te bakken in de oven.

De engel toonde de kinderen hoe zich klein te maken voor God, door te knielen met het hoofd tot tegen de grond.
» Ook in de oven zal de engel kleiner worden.

De engel werd eveneens gestuurd om te tonen hoe de vlam van liefde, ontvangen bij het Doopsel, weer vuriger kan branden door offertjes te brengen en Jezus te troosten door met je hart bij Hem te zijn.
» De folie maakt in de oven verschrikkelijke bochten bij het krimpen maar uiteindelijk komt hij vlak en zijn de kleuren veel feller geworden.

Het brengen van offertjes is niet eenvoudig. Het vraagt inspanning. Maar uiteindelijk gaat de vlam van geloof vuriger branden. Alles wordt zoveel mooier!

Zo kunnen we Maria helpen bij de overwinning van haar Onbevlekt Hart.
Wij baden samen de kinderrozenkrans voor de vrede in de wereld, voor de zieke kinderen, voor de seminaristen, priesters, broeders, zusters. Tijdens de Eucharistische aanbidding maakten wij ons klein net zoals de engel leerde aan de herdertjes. Daarbij baden we het gebed zoals hij het hen leerde:

“Mijn God, ik geloof in U, ik aanbid U, ik hoop op U en ik bemin U. Ik vraag U vergiffenis voor hen die niet geloven, U niet aanbidden, niet op U hopen en U niet beminnen.”

Hoe maak je een doorzichtige Engel?

  • Teken van tevoren de engelfiguur over op mat kleurloos krimpfolie. knip uit en maak met de perforator een gaatje voor de sleutelhanger
  • Laat de kinderen op de ruwe kant de figuur inkleuren met kleurpotloden
  • Thuis 5 min. in de oven op 150 graden C op bakpapier en eventueel tijdens het afkoelen een gewicht erop om plat te drukken
  • Aan het gaatje kan een sleutelhanger bevestigd worden
Er zijn instructiefilmpjes op internet, bijvoorbeeld deze YouTube-video

Voor meer informatie: kvbkbelgie@gmail.comWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman