kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Gezinsviering rond Maria

In de Delftse Franciscus en Clarakerk

Gepubliceerd: 8 november 2018

Op 28 oktober was er een speciale gezinsviering rond Maria in de Franciscus en Clarakerk aan de Raamstraat in Delft. Tijdens deze Eucharistieviering, waarbij pastor Eli Stok voorging, was er vanwege de Rozenkransmaand, bijzondere aandacht voor Maria. Prachtige bloemen sierden het speciaal geplaatste Mariabeeld op het priesterkoor.

Ondanks de herfstvakantie waren er toch aardig wat jonge gezinnen present. Tijdens de homilie mochten de kinderen bij de voorganger op het priesterkoor komen zitten.

Pastor Eli Stok onthulde tijdens de homilie zijn rugzak onder zijn kazuifel waarin voorwerpen zitten die hij als priester met zich meedraagt in zijn ambt. Het laatste voorwerp uit zijn rugzak was een klein Mariabeeldje dat hem als priester helpt in zijn gebed en relatie tot God.

Na de communie brachten de aanwezige kinderen een speciale groet aan Maria door het brengen van een bloem terwijl het toepasselijke Mariagezang ‘God groet u zuiv’re bloeme’ werd gezongen. Aansluitend werd er met het Weesgegroet, in het kader van Kinderen bidden voor Kinderen, gebeden voor kinderen in oorlogsgebieden. Er waren ongeveer 20 kinderen.

Na de viering was er voor alle aanwezigen een Mariakaakje bij de koffie, thee en limonade. De kinderen ontvingen een speciale glow-in-the-dark rozenkrans en een bidkaartje van Kinderen bidden voor Kinderen met daarop de rozenkrans om thuis het gebed voor de vrede voor te zetten.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman