kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Knutselochtend met Kerst-kijkdoos

Gepubliceerd: 15 januari 2019

Achter een van de luikjes van onze Online-Adventskalender zaten de materialen om zelf een kerst-kijkdoos te maken. Hiermee zijn ze in Alphan a/d Rijn aan de slag gegaan.


door K. l'Ami, Protestantse gemeente Alphen aan den Rijn
Op zaterdagochtend 22 december kwamen de 12 deelnemers met een verstandelijke beperking naar de Lichtkring, onze kerk*. We verwelkomden ze met koffie, thee en lekkere koekjes. De voorbeeld kijkdoos lieten we zien en het enthousiasme was groot. We gingen naar een andere ruimte waar alle knutselspullen op verschillende tafels lagen. In totaal waren we met zeven begeleiders.

De mensen begonnen direct enthousiast te knippen en te plakken. Voor sommigen was het knippen wat lastig en hielpen we daarbij. Het leuke was dat iedere doos wel anders werd. De deelnemers mochten natuurlijk zelf bepalen waar de kerstfiguren kwamen te staan. We hadden één deelnemer die anders alleen maar kwam kijken, maar nu fanatiek mee knutselde. Toch wel een teken dat het een geslaagde activiteit was. Het was een goed idee om er lichtjes in te maken. In het donkers gaf dit nog meer sfeer! We hadden ook nog iemand uitgenodigd die kerstliedjes op de accordeon speelde. Na een kleine twee uur waren de dozen klaar en gingen 12 blije mensen weer op weg naar huis, vol trots met de doos in hun hand!


*) de Lichtkring is onderdeel van de Protestantse Kerk in NederlandWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman