kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Bijna 1.000 kerstkaarten voor zieke kinderen

Gepubliceerd: 9 december 2019
Door: priester Koos Smits
Wat in 2009 in de regio Den Bosch begon met een Kerstmiddag van Kinderen bidden voor Kinderen, waarbij 25 kinderen samen baden voor zieke kinderen, is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse, landelijke actie waarbij honderden kinderen kerstkaarten maken en bidden voor leeftijdsgenootjes die met de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven.
Dit jaar zijn er bijna 1.000 kerstkaarten gekleurd en versierd, o.a. in Landgraaf, Utrecht, Rotterdam, Uden en Tilburg. Ook ontvingen we kaarten gemaakt tijdens de kinderwoorddienst in Biddinghuizen.

Heel veel dank aan al die kinderen die zo wat licht gebracht hebben tijdens de Advent!

Verslag van priester Koos Smits uit Utrecht:

Met een aantal kinderen van de Kinderclub van de Utrechtse Rafael Parochie gingen wij op weg. Eerst gingen wij naar Prinses Maxima Centrum (oncologie). Vorig jaar zijn we niet verder gekomen dan de centrale hal. Dit jaar hebben we twee afdeling-balies mogen betreden, alleen niet de kamers van de kinderen en baby’s.

Daarna gingen we naar het grotere Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daar brachten we Kinder-Kerst-Kaarten naar de neonatologie; dat is de afdeling van pas geborenen. De hoofdzuster daar zei: “Morgen is er een kerstlunch met de families. Dan gaan we de kaarten uitdelen.”

Het was weer ontzettend mooi.
Allen die wij ontmoetten, zowel aan de centrale balie als op de afdelingen, allemaal zeiden ze: “O wat leuk. O, wat lief!”


20191225_nederland

Toen er vervolgens na Kerstmis nog enige kaarten binnenkwamen en ik op 28 december in Dordrecht moest zijn, dacht ik “Ach, er is nog tijd! Laat ik op de terugweg langs het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam rijden, vlakbij waar ik als boy gewoond en gevoetbald (en gebeden) heb.” Een vriendelijke jongeman deelde mee dat ze deze 15 kaarten maandag 30 december zouden overhandigen.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman