kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Online Communielessen over Goede Week en Pasen

Gepubliceerd: 6 april 2020
© foto: Persdienst Bisdom Roermond

Mgr. Smeets bij een Bijbelvertelling met Playmobil door Désirée van Breugel
Lieve communicantjes, beste ouders/begeleiders van de communiewerkgroepen,

Mijn naam is Désirée van Breugel en ik ben catechiste in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland. Tot voor kort gaf ik veel communielessen op scholen. Maar ja, nu alle scholen dicht zijn...

Goede Week
Daarom had ik het idee om mijn laatste drie lessen op te nemen en deze filmpjes op internet te zetten, zodat m’n communicantjes toch nog leuke en leerzame lessen zouden krijgen. Stichting Kinderen bidden voor Kinderen heeft mij gevraagd om deze lessen ook beschikbaar te mogen maken voor andere communicanten in Nederland.

Het zijn lessen uit een zelfgeschreven communieproject, maar ik hoop dat op deze manier toch veel kinderen een mooie en leerzame voorbereiding krijgen op de Goede Week waarin we uiteindelijk Pasen gaan vieren, ondanks de moeilijke tijd waarin we nu zitten.

De link om deze filmpjes te bekijken is: onlinecatechese.blogspot.com
Op deze website klik je in het tabblad ‘communielessen’ en dan staan er drie data; deze gaan over de Goede Week en bij de laatste les doe ik een ‘digitale quiz’.

Pasen
Ik werk veel met Playmobil om de Bijbelverhalen nog levendiger te maken. Onze bisschop Mgr. Harrie Smeets vond het een geweldig idee om Playmobil te gebruiken bij de Bijbelverhalen. Normaalgesproken spelen de kinderen met Playmobil terwijl ik dan het Bijbelverhaal voorlees, maar in de les over Pasen zie je dat ik nu zélf ermee speel.

Laten we vooral de hoop niet verliezen en blijven bidden tot Jezus, want Hij wil dat we met al onze zorgen bij Hem komen, zodat we niet meer bang of verdrietig hoeven zijn.

Ik wens jullie veel kijkplezier, een gezegende Goede Week en alvast een Zalig Pasen!
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman