kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Verslag Bedevaart naar Maria

Door vrijwilligster Eugenie

Op zaterdag 3 juli 2021, tijdens de Maria bedevaartdag voor jonge gezinnen ter ere van de Zoete Moeder, mocht de stand van Kinderen bidden voor Kinderen, tussen 10.30 uur en 12.00 uur rond de 55 Kinderen verwelkomen met hun ouders, begeleiders, diaken en/of pastoor.

De kinderen - voornamelijk tussen 4 en 12 jaar - arriveerden in groepjes die elkaar opvolgden. Zij waren enthousiast en geconcentreerd bezig tijdens de workshop "knopentientje" maken, waarna zij ook nog 3 kraaltjes van de rozenkrans mochten inkleuren die zij gingen bidden met priester Koos Smits, geestelijk leidsman van de R.K. stichting Kinderen bidden voor Kinderen.

In de stralende zon, pal onder het oude mozaļek van Maria Koningin van de Rozenkrans in de St. Jorisstraat, mochten de kinderen aan  priester Koos vertellen voor welke intentie zij ieder persoonlijk de drie Weesgegroeten wilden bidden, terwijl de ouders hierbij ook betrokken werden. Iedere groep kreeg van hem speciale uitleg over wat er te zien is op dit mooie mozaļek en iedereen luisterde aandachtig.

De zelfgemaakte knopentientjes - naar aanleiding van het thema van ons Bisdom “Maria die de knopen ontwart” - en de door hem uitgereikte rozenkransen, werden ter plekke stuk voor stuk door priester Koos gezegend met wijwater.

Ook onze Bisschop Mgr. G. De Korte kwam onze workshop bezoeken. De overbuurvrouw kwam geļnteresseerd naar buiten om vragen te stellen, omdat het zoveel indruk op haar maakte. Ja, het was een indrukwekkende dag met veel mooie ervaringen, waarvan de H. Mis het hoogtepunt was.

Kon je er niet bij zijn op deze dag? Dan kun je hier op de website materialen bestellen om zelf thuis of in de parochiezaal een tientje te maken. De bijbehorende rozenkranskleurplaat kun je downloaden. Telkens als je een weesgegroetje aan je zelfgemaakte tientje hebt gebeden, mag je een kraaltje van de rozenkrans inkleuren. Als je kleurplaat klaar is mag je deze bij Maria brengen. Wat zal Zij blij zijn met jouw komst!

P.S. vraag aan je eigen pastoor of hij jouw zelfgemaakte Tientje zegent. Nodig andere kinderen uit om ook mee te doen.  Oktober is de Rozenkransmaand en Mei is de Mariamaand. Zo heb je genoeg tijd om Maria blij te maken. Het zal een vreugde zijn, ook voor jezelf en voor iedereen waarvoor jij bidt! Weet dat er wereldwijd door en voor kinderen wordt gebeden. Zorg dat jij erbij bent, bij deze wereldwijde Hemelse familie van Maria en Haar kindje Jezus.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman