kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Wedstrijd - Kinderen zingen voor Kinderen

Communicanten, maar ook andere kinderen van de basisschool, worden uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen in 2016 organiseert. Dit jaar geen teken- of kleurwedstrijd, maar een zangwedstrijd. Een wedstrijd met leuke prijzen én een goed doel.

Waarom zingen?

Zingen is dubbel bidden, wordt wel gezegd. In de kerk zingen we ook vaak. Waarom? Misschien kun je het een beetje vergelijken met een verjaardag. Wanneer je samen Happy birthday gaat zingen, wordt iedereen vrolijk en blij. Ook de jarige job vindt het leuk als er voor hem of haar gezongen wordt. Zingen geeft een goed gevoel.

Het Weesgegroet of Onze Vader zingen

Speciaal voor kinderen zijn deze gebeden op melodie gezet. Op de pagina Materialen bij Liedjes vind je verschillende mogelijkheden. Welke vind jij de mooiste?

Voor kinderen in het ziekenhuis

Veel communicanten hebben al wel eens gebeden en een kaart gemaakt voor zieke kinderen. Nu vragen we je om met een gezongen Weesgegroet of Onze Vader te bidden voor deze kinderen. Dit kan gewoon thuis, in de kerk of op school.

Als je hiervan een opname naar ons mailt, help je deze kinderen ook nog op een andere manier. Voor iedere inzending gaat er namelijk een donatie naar stichting Muziekids. Deze stichting zet er zich voor in om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken, luisteren en beleven van muziek! Uit onderzoek is gebleken dat muziek patiëntjes helpt als ze pijn of verdriet hebben. Muziek blijkt heel positief te werken!

Hoe doe je mee?

Bid zingend, alleen of met andere kinderen samen, het Weesgegroet of het Onze Vader. Je kunt dit doen op een van de melodieën hierboven, maar je mag ook een eigen melodie verzinnen. Zolang als het maar precies de tekst van het gebed is, zonder aanpassingen. Klik op de plaatjes rechts voor de tekst van het Weesgegroet en van het Onze Vader. Natuurlijk mag je begeleiding vragen. Op de Liedjes pagina staan de muzieknoten hiervoor.

Maak een opname, bijvoorbeeld met een smartphone, en mail jouw mp3 of YouTube bestand naar wedstrijd@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
Let op: sluitingsdatum is 1 juni 2016.

Prijswinnaars en donatie

In juni worden de prijswinnaars op deze site bekend gemaakt. Ook ontvangen zij persoonlijk bericht per e-mail.
De winnende inzendingen worden uitgezonden via Radio Maria en zijn natuurlijk ook op onze site te beluisteren. Zo zingen de winnende kinderen voor andere kinderen.
Er zijn allerlei leuke prijzen zoals: In juni zullen we ook bekend maken hoe hoog de donatie voor stichting Muziekids is geworden.

Om zelf eens te luisteren

Wist je dat het Weesgegroet vaak in het Latijn wordt gezongen? Latijn is de internationale taal in de Katholieke Kerk. In het Latijn heet het Weesgegroet: Ave Maria.

Nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar info@kinderenbiddenvoorkinderen.nlWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman