kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Ruim 3.000 rozen voor Maria op Moederdag!

Gepubliceerd: 12 mei 2016
Afgelopen zondag 8 mei zijn er 3.132 ‘rozen van gebed’ aangeboden aan Maria uit dankbaarheid voor haar niet aflatende voorspraak en hulp. Dit betekent dat op Moederdag maar liefst 3.132 kinderen van Maria, jong en oud, thuis of samen in de kerk, minimaal één Weesgegroet hebben gebeden in het kader van Moederdag voor Maria.

Eindstand 11 mei: 3.132 rozen van gebed!

Moederdag voor Maria op Moederdag, zondag 8 mei 2016

Zondag 8 mei 2016 is het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan een mooie tekening voor hun mama of geven een bosje bloemen.

Maria is ook Moeder. Moeder van Jezus en Moeder in de hemel van al Gods kinderen. God luistert heel graag naar Maria. Daarom vragen veel mensen aan Maria om hun gebed bij God te brengen. Voortdurend worden er wel ergens in de wereld kaarsjes opgestoken bij Maria.

Maria bedanken met een Weesgegroet

Moederdag is een passende dag om Maria te bedanken voor haar voorspraak en haar gebed voor ons. Kleine én grote kinderen van Maria kunnen dit doen door eenvoudig een Weesgegroet of (een deel van) de Rozenkrans te bidden. Het Weesgegroet is voor Maria als een mooie roos. Als heel veel mensen dit doen, krijgt Maria echt een reuze boeket!
Deelname 2015
Deelname 2015

Samen een grote krans van rozen

Mail naar maria@kinderenbiddenvoorkinderen.nl :
  • vanuit welke woonplaats
  • met hoeveel personen
op zondag 8 mei minimaal 1 Weesgegroet wordt gebeden.

Dan laten we op onze website zien waar mensen Moederdag ook maken tot een Moederdag voor Maria. Mensen in België worden van harte uitgenodigd om ook mee te doen. In 2015 hebben maar liefst 1.977 kinderen van Maria, jong en oud, thuis of samen in de kerk, een Weesgegroet gebeden op Moederdag.

Voorbeeld uit Hengelo

Van de vrijwilligster kinderwoorddienst Geloofsgemeenschap St. Lambertus Hengelo

Tijdens de kinderwoorddienst op Moederdag hebben de kinderen een prachtige kaart gemaakt voor hun mama’s. Aan elke kaart hing de wonderdadige medaille van Maria als extra cadeautje.

Bij terugkomst in de kerk heeft de pastoor al deze medailles gezegend en hebben de kinderen een roos bij Maria neergezet. Vervolgens zijn er twee Weesgegroetjes gebeden: één door de kinderen en één door de moeders.

Op deze manier hebben we Maria bedankt voor alles wat ze voor ons doet. De kinderen vonden het erg mooi!

   Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman