kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Verhaal en kleurboek - Maria en de kinderen van Fatima

Gepubliceerd: 27 januari 2017

Verhaal- en kleurboekje, voor kinderen door kinderen, ter ere van het eeuwfeest van de verschijningen van Maria aan drie herderskinderen in Fatima in 1917.

Stichting Kinderen bidden voor Kinderen heeft dit boekje ontwikkeld om kinderen in onze tijd kennis te laten maken met de belangrijke boodschap die Maria gaf aan kinderen die slechts 7, 8 en 10 jaar oud waren. Een serieuze maar ook hoopvolle boodschap, want zoals het oudste zienertje Lucia later schrijft: ‘De rozenkrans is het machtigste wapen in de strijd tegen het kwaad.’

In Fatima heeft Maria beloofd dat er vrede zal komen als de mensen bidden en hun leven richten op God. Kinderen mogen weten dat juist zij door de kracht van het kindergebed kunnen bijdragen aan de vrede.

Een uitgave daarom voor kinderen, maar vanwege het karakter van de boodschap van Maria bedoeld om begeleid te worden door volwassenen.

Een uitgave mede door kinderen. Het wonderlijke verhaal van Fatima is naverteld door Willemijn van Mierlo (11 jaar), gebaseerd op Herinneringen van zr. Lucia. Naast elk deelverhaal steeds een bijpassende paginagrote kleurplaat, getekend door Susanna Hüsstege (15 jaar). Susanna presenteert zich ook als kunstenares op YouTube.

Foto’s van de herderskinderen, van het zonnewonder op 13 oktober en van de huidige bedevaartsplaats Fatima, maken duidelijk dat het een waargebeurd en nog altijd actueel verhaal is.
foto: Therese CWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman