Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneermaandag 3 juni    Evangelie van 2024-06-03
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelKathedraalschool - Bezinningsavond
beschrijving

De parochie van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch heeft voor geloofsvorming een ‘Kathedraalschool’ opgezet met diverse activiteiten. Zo zijn er Sint-Jansavonden, Bezinningsavonden, Leesavonden, cursussen en Sacramentenvoorbereiding.

Bezinningsavond - Synode 2021-2024 - Luisterend op weg voor een synodale Kerk
communio - participatio - missio

Heel de Wereldkerk staat in de periode 2021 – 2024 in het teken van de synode waar het thema van de synodale Kerk centraal staat. Kernwoorden in dit proces zijn: communio, participatio en missio. Drie woorden die alle gelovigen van de Kerk bewust willen maken van hun zending in de Kerk. Het is de opdracht van iedere gedoopte om zijn of haar verantwoordelijkheid te dragen in de gemeenschap van de Kerk. Het is het streven van paus Franciscus om het spreken en handelen van de Heilige Geest ruim baan te geven in de Kerk. Maar hoe onderscheid je de wil van God in de veelheid van stemmen en soms ook de waan van de dag?

Tijdens deze bezinningsavond zal onze bisschop, Mgr. De Korte, ingaan op het synodaal proces tot nu toe. Hij zal een overzicht geven van hetgeen tot nu toe is besproken en zal zijn licht laten schijnen op wat komt in de aanloop naar de afrondende synode in oktober 2024.

info

(073) 613 0314
secretariaat@sintjandenbosch.nl
www.kathedraalschool.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl