kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Wie zijn de winnaars van Kinderen tekenen Maria voor Kinderen?

Teken Maria met het Kind Jezus. Dat was de opdracht van onze tekenwedstrijd. Ongeveer 500 kinderen hebben meegedaan. Naar al deze kinderen is afgelopen week een verrassing gestuurd. De kinderen met de mooiste tekeningen hebben nog een extra prijs gekregen. De jury heeft gekeken hoe Maria met Jezus getekend was en rekening gehouden met de leeftijd. Wat waren er veel mooie tekeningen! Hier zie je er een paar:

Derde prijs


De winnaars van een derde prijs hebben een placemat gekregen met aan de voorkant hun eigen tekening en aan de achterkant de gebedjes die we aan tafel bidden. Elke placemat is daarom anders.

Tweede prijs

De workshop schilderen in Den Bosch is door een hele groep kinderen gewonnen. Dit zijn een paar tekeningen die de jury heeft uitgekozen voor de tweede prijs:

Eerste prijs

Tja, dit was erg moeilijk. Daarom besloot de jury dat de tekeningen van Susanna en Jessica allebei de eerste prijs verdiend hebben: een dagje voor het hele gezin naar Maastricht. Van hun tekeningen zijn wenskaarten gedrukt, die alle kinderen intussen ontvangen hebben. Maar wie is dan de winnares van Kinderen tekenen Maria voor Kinderen 2014? Dat is... Jessica!

Gefeliciteerd Jessica! Gefeliciteerd Susanna!

Voor zieke kinderen

Al die mooie tekeningen die naar ons toegestuurd zijn, gaan naar zieke kinderen. BEDANKT!

Extra prijs: memory spel

De meeste kinderen zijn er erg goed in. Daarom vonden we het leuk als extra prijs een memoryspel te geven.


Herken je de afbeeldingen? Ja, die komen uit ons rozenkransboekje voor kinderen die je ook ziet in de online Rozenkrans (klik maar eens een paar keer op volgende). Binnenkort kun je bij ons een nieuw Rozenkrans-spel bestellen dat je met deze kaartjes ook kunt spelen.

Kinderen tekenen Maria voor Kinderen

Tekenwedstrijd - altijd prijs

Maak een tekening van Maria

Wil je met deze wedstrijd meedoen? Klik dan hier voor de kaart.
Teken in het vierkant Maria en het kindje Jezus, zoals jij dat mooi vindt.
Tip: teken met stevige lijnen eerst de gezichten van Maria en van Jezus toen Hij een klein kind was.
Je hoeft Maria en Jezus dus niet helemaal te tekenen.

Hoe ziet Maria eruit?

Het is meer dan 2000 jaar geleden toen Maria de mama werd van Jezus. Er waren toen nog geen fotocamera’s, dus we weten niet hoe Maria er uitzag. Wat weten we wel?


  • Maria was als kind al vol van God.
    Steeds heeft zij vol vertrouwen ‘ja’ gezegd tegen Gods plannen met haar.
    Deze schilder probeert dat te laten zien.
  • God had grote plannen met Maria! Hij heeft haar uitgekozen om de Moeder van zijn Zoon te worden. Daarom zie je op tekeningen van Maria meestal ook Jezus als kind.
  • Maria en Jezus zijn allebei heilig. Zij stralen de Liefde van God uit. Dat wordt getekend door een heiligenkroontje om hun hoofd. De kleuren geel en goud lijken op licht.
Lees verder over de wedstrijd...
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman