kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Moederdag voor Maria 2015 - grensoverschrijdend

Gepubliceerd: 15 mei 2015

Dit jaar was Moederdag op zondag 10 mei. Veel kinderen hebben een mooie tekening of bloemen aan hun mama gegeven.

Maria is ook Moeder. Moeder van Jezus en Moeder in de hemel van al Gods kinderen. God luistert heel graag naar Maria. Daarom vragen veel mensen aan Maria om hun gebed bij God te brengen. Elke minuut worden er wel ergens in de wereld kaarsjes opgestoken bij Maria. Op Moederdag willen we daarom ook Maria bedanken voor alles dat zij steeds voor ons doet.

Het Weesgegroet is voor Maria als een mooie roos. Dit jaar hebben op Moederdag maar liefst 1.977 kinderen van Maria, jong en oud, thuis of samen in de kerk een Weesgegroet gebeden om haar blij te maken. Soms zelfs een Weesgegroet op alle kraaltjes van de rozenkrans.

Samen een super rozenkrans

Niet alleen in Nederland maar ook in Vlaanderen is er gereageerd op onze oproep voor Moederdag voor Maria. Hieronder kun je zien waar mensen zo’n roos van gebed hebben gegeven op 10 mei 2015. Samen meer gebedsrozen dan van 37 rozenkransen. Wat een prachtige krans van rozen voor onze Moeder Maria is dit geworden!

Moederdag voor Maria op de kaart

Eindstand:

1.977 rozen

Er werd ook mee­gebeden in Rome, Luxemburg, Bretagne, Fuerte­ventura & Kandersteg!

Niet vergeten

In 2016 is Moederdag voor Maria op zondag 8 mei. We hopen dat dan in nog meer huizen en kerken meegedaan wordt. Maar natuurlijk hoef je niet zo lang te wachten met het bidden van een Weesgegroet of van het Rozenkransgebed.

Voorbeeld uit een parochie van een eerdere Moederdag voor Maria

Van de vrijwilligster kinderwoorddienst Geloofsgemeenschap St. Lambertus Hengelo

Tijdens de kinderwoorddienst op Moederdag hebben de kinderen een prachtige kaart gemaakt voor hun mama’s. Aan elke kaart hing de wonderdadige medaille van Maria als extra cadeautje.

Bij terugkomst in de kerk heeft de pastoor al deze medailles gezegend en hebben de kinderen een roos bij Maria neergezet. Vervolgens zijn er twee Weesgegroetjes gebeden: één door de kinderen en één door de moeders.

Op deze manier hebben we Maria bedankt voor alles wat ze voor ons doet. De kinderen vonden het erg mooi!

   Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman