kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Communicantenactiviteit 2017 in het teken van Fatima

Gepubliceerd: 10 november 2017

Voor het zesde jaar op rij hebben in 2017 communicanten een Weesgegroet gebeden voor andere communicanten. In 2012 vond deze actie voor het eerst plaats in het Bisdom Den Bosch, maar al meteen in 2013 is Communicanten bidden voor Communicanten enthousiast opgepakt door het Bisdom Roermond. Met succes! Dit jaar ontvingen we van dit bisdom de aanmelding van maar liefst 1.200 communicanten. Veel parochies die eenmaal deelgenomen hebben, doen dit vervolgens elk jaar.

Inmiddels doen alle bisdommen van Nederland mee. Van Vlissingen tot Groningen en van Schagen tot Maastricht waren op 121 plaatsen de kinderen rondom hun Eerste Heilige Communieviering door het Weesgegroet met elkaar verbonden als kralen van de rozenkrans. Samen hebben ze minstens 135 keer voor elkaar tot Maria gebeden; in sommige communiegroepen vanaf een presentatie- of uitlegviering elke les opnieuw. Van meerdere parochies en ouders hebben we positieve reacties ontvangen.

In dit Fatima jubileumjaar waren er niet alleen de Mariamedailles met felicitatiekaarten, maar kon er voor de kinderen ook de dvd De dag waarop de zon danste en het verhaal- en kleurboekje Maria en de kinderen van Fatima besteld worden. Deze nieuwe materialen moesten meermaals bijgedrukt worden vanwege boven verwachting grote belangstelling. Lees verder op de pagina over Communicanten bidden voor Communicanten 2017.

Uit Utrecht ontvingen dit leuke bericht

Jongste collectantencollege van Utrecht (van Nederland?)
Uit de 1e H. Communiegroep van 2017 in de Ludgerusparochie groeide in de Rafaelkerk zomaar een kinderclub, die praktisch wekelijks op een middag (nu dinsdag) samenkomt. Dan zijn de activiteiten: sport, Bijbel, zingen, rozenkrans, limonade. Maar de kinderen doen ook actief mee aan de zondagsmis. Afgelopen zondag 5 november was prachtig. De kinderen (gemiddelde leeftijd 9 jaar) deden de collecte en Francesca (3 jaar) bracht op het eind van de offerande het geldmandje naar het altaar. Toen hoorde iedereen Jezus zachtjes fluisteren : “Laat de kinderen tot Mij komen.”

Doe ook mee met communicanten in 2018!
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman