kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Praktijkles bidden voor communicanten

Zaterdag 27 januari 2018, Maastricht

Van: Parochiefederatie Maastricht-West

Les 7 van het project welke de kinderen in Maastricht West volgen voor de Eerste Heilige Communie, is een les waarin ze niet alleen leren over bidden, maar het ook gaan doen. Nog fijner is dat ze ook leren hoe ze van God en de mensen kunnen houden, wat ze in de eerste les hebben gehoord. In deze praktijkles maken de communicanten kaarten en bidden ze de Rozenkrans voor kinderen die ziek zijn of in de knel zitten, volgens het concept van Kinderen bidden voor Kinderen.

Een van de deelnemende kinderen zei toen ze een kaart voor een ziek kind aan het tekenen was: “Wat leuk dat ik dit voor een ander kind mag doen.”

Op zaterdag 27 januari was het zover. Om 18.30 uur kwamen de kinderen naar het lokaal onder de kerk van Malberg. Samen met hun ouders konden ze eerst luisteren naar pastoor Schols die aan de hand van een grote papieren bloem, bij elk bloemblaadje, uitleg gaf over bidden. Bidden is zo mooi als een bloem.

Daarna gingen de kinderen aan de slag en tekende een mooie tekening, die ze daarna op een gekleurde kaart (voorkant en achterkant) plakten. Hierop stond de naam van het kind aan wie die kaart gestuurd zou worden. Ze mochten er hun eigen naam op zetten en schrijven wat hun hobby’s zijn. Zodra de kaart klaar was, mocht deze in een witte brievenbus die door een vader was gemaakt. Daarna gingen wij naar de dagkapel St Franciscus met voorop de brievenbus.In de kapel zongen wij eerst het openingslied. Bij elk Geheim van de Rozenkrans las de zuster een kort verhaaltje voor over het bijbehorende Bijbelverhaal over Jezus en Maria, terwijl de kinderen naar een afbeelding konden kijkt in het mooie rozenkransboekje dat ze hadden gekregen. (Opmerking: deze kunt u vinden in de Online Rozenkrans)

Daarna zongen wij het liedje in het boekje op de wijze van het lied: “Te Lourdes op de bergen” onder begeleiding van Eric die op het keyboard speelde. Een kind stak een kaars aan en een ander kind las een gebedje voor.

Daarna werden de eerste drie rozen in een plank gestoken. Hierop was een grote rozenkrans gelegd met gaatjes in de plank waarin rozen gestoken konden worden. Van elk Tientje baden de kinderen drie Weesgegroetjes. Maria had een ereplaats gekregen op het altaar.

Na afloop konden de kinderen de kaart voor thuis meenemen die ze om hun nek hadden gehangen bij het tekenen van de kaarten. Hierop staat de naam van het kind voor wie ze dat hadden gedaan.

De pastoor vroeg of zij thuis ook nog eens voor dit kind wilden bidden. De kinderen beloofden dat te doen.

Het was een geslaagde avond waarin de kinderen op een mooie en zinvolle manier kennis hebben gemaakt met het bidden van de Rozenkrans.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman