kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Communicanten bidden voor Communicanten 2015

Gepubliceerd: 26 juni 2015
Alweer voor het vierde jaar werd deze landelijke activiteit voor communicanten georganiseerd. We zien veel parochies die elk jaar weer deelnemen. In 2015 is er in totaal 131 keer het Weesgegroet gebeden met communicanten en de mensen in de kerk. Samen 2,5 keer de rozenkrans rond. Zo hebben 2634 kinderen voor elkaar tot Maria gebeden. Op het Google Maps overzicht hieronder is te zien waar.

De bisdommen Den Bosch en Roermond zijn sterk vertegenwoordigd, want al gestart in 2012 respectievelijk 2013. Maar ook waren er dit jaar veel communicanten uit Hengelo en omgeving en kwam er een eerste aanmelding uit het Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Na afloop ontvingen alle communicanten een felicitatiekaart en een Mariamedaille.

De parochie uit Beek en Donk heeft er een feestelijk verpakt cadeautje voor de communicanten van gemaakt.


Ontvangen uit Beek en Donk

Doe ook mee in 2016!

We hopen dat in 2016 uit alle bisdommen communicanten mee zullen doen aan deze ketting van gebed.
Suggestie: start aan het begin van de Communievoorbereiding met een eigen gebedskring, waarbij elke communicant thuis bidt voor een ander kind uit de eigen communiegroep. Zie voorbeeld van de kaart voor thuis. Daarna kunnen de kinderen eventueel het Weesgegroet bidden voor een ziek kind, bijvoorbeeld als een bidvriendje of bidvriendinnetje.

Een andere suggestie komt uit Den Bosch, waar de communicanten in de laatste les van het programma Gods grootste geschenk kaarten maken en bidden voor zieke kinderen als hùn geschenk aan Jezus.






Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman