kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Tientjes voor Vrede voor Maryam uit Irak

Gepubliceerd: 7 november 2017
Maryam uit Irak verwachtte vast niet dat op tal van plaatsen in Nederland en België kinderen voor haar en andere oorlogskinderen zouden gaan bidden, toen ze eerder dit jaar vroeg om te bidden voor vrede. Als u de filmpjes van haar nog niet gezien hebt, klik dan hier.

Evenals Megin hebben naar schatting circa duizend kinderen in oktober een of meerdere Tientjes van de Rozenkrans gebeden. Dit jaar was er hiervoor keuze uit twee Tientjeskoordjes, als onderdeel van een Fatimapakket ter gelegenheid van 100 jaar Fatima. De nieuwe materialen zijn heel positief ontvangen. Wel hebben we geconstateerd dat de bestelprocedure ten koste is gegaan van het deelnameformulier. Deelname aan Kinderen bidden voor oorlogsKinderen is niet altijd doorgegeven, waardoor we het moeten houden bij een voorzichtige schatting.

Enthousiaste reacties ontvingen we van parochies uit o.a. Eindhoven, Schaijk, Tilburg, Den Haag, Haastrecht en Barneveld/Voorthuizen. In deze laatste plaats hebben ze met de kinderen een reuze rozenkrans van ballonnen gemaakt. Lees hier meer over die Rozenkrans-middag.

In Schaijk hebben de kinderen op een heel groot stuk karton een rozenkrans gemaakt met wensen voor alle kinderen in de wereld, die het niet zo goed hebben als zijzelf. Deze rozenkrans is in de kerk opgehangen. Na het kijken van de animatiefilm van Fatima, brachten ze een bloemenhulde aan Maria en hebben ze een Tientje gebeden voor kinderen in Syrië en Irak, zoals Maryam.

Op zondag 1 oktober hebben de kinderen tijdens de kindercatechese van de Jacobusgemeenschap in Den Haag een Tientje van de Rozenkrans gebeden bij Maria. Twee van de intenties waren daarbij speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden. De communicanten baden vervolgens in oktober elke dag een Wees Gegroet voor Maryam, de oorlogskinderen en kinderen op de vlucht.

Op sommige plaatsen is het bidden van een Tientje zo goed aangeslagen dat dit ook na oktober gecontinueerd wordt, met de kinderen als voortrekkers.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman