kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Meimaand = Mariamaand

Koningsdag, Bevrijdingsdag, Moederdag. Een speciale dag vanwege de koning, de bevrijding, moeders. Voor Maria echter is de hele maand mei extra aandacht. Dit is al heel lang zo. Al 500 jaar geleden organiseerde de vrolijke priester H. Filippus Neri voor de jeugd in Rome elke dag van de maand mei een uur van gebed tot Maria. Zo’n 250 jaar geleden was het in heel Europa gebruikelijk om in mei het Mariabeeld te versieren en dagelijks de rozenkrans te bidden.

In Nederland is het nu nog steeds zo dat in mei meer mensen dan anders bij Maria komen bidden. Bij het beeld van de Zoete Moeder in de kathedraal van Den Bosch bijvoorbeeld worden op één dag soms wel 30.000 kaarsjes opgestoken! Altijd mogen we haar hulp vragen. Zoals Maria eens vol liefde de kleine Jezus droeg, zo draagt Moeder Maria nu al Gods kinderen in haar hart. Daarom is het mooi om op Moederdag speciaal ook Maria te bedanken met een roos van gebed.

De traditie doorgeven aan kinderen

Daarvoor hebben wij diverse suggesties, voor jong en oud, voor parochies en thuis. Klik op de suggesties voor meer informatie. Heeft u zelf nog ideeën? Geef ze aan ons door info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl, zodat deze ook andere parochies kunnen inspireren.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman