kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Bedevaart naar Maria

Geslaagde gezinsdag

Voor gezinnen uit het Bisdom Den Bosch was er op 3 juli een ontdekkingstocht door ‘Mariastad’ Den Bosch. Pal onder het moza´ek ‘KONINGIN VAN DEN HEILIGEN ROZENKRANS’ aan de Sint-Jorisstraat stond stichting Kinderen bidden voor Kinderen met een workshop.

De kinderen kregen materialen om een sleutelkoord te maken met tien knopen. Die knopen staan symbool voor al datgene waarvoor we willen bidden. Ter plekke gingen de kinderen en hun ouders onder leiding van priester Koos Smits dit meteen al doen voor hun eigen intenties. Want, zo werd op deze ontdekkingstocht wel duidelijk: wanneer ons leven in de knoop zit door problemen, is het Maria die de knopen ontwart. Maria helpt ons en bidt voor ons!

foto's: Stephan van Rinsum
Verslag Eugenie
 
Impressie priester Koos Smits
foto: Ramon Mangold
Verslag op bisdomwebsite

Voor deze kinderen, maar ook voor iedereen die niet deel kan nemen aan deze bedevaart naar Maria, meer informatie:

Tip voor de zomermaanden

Ga eens op bezoek bij de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch in de prachtige Sint-Janskathedraal. Loop daarna de eeuwenoude Beeweg, de route die de Zoete Moeder is gegaan in de 14e eeuw tijdens de grote pestuitbraak. Daarna bleken dat pestlijders langs die route wonderbaarlijk genezen te zijn. Op deze mooie wandeling door de oude binnenstad zijn minstens 10 Mariabeelden te ontdekken. Vlakbij de kathedraal is de bekende Kunsthandel De St. Jansbasiliek met heel veel keus in Maria artikelen. Zo kunt u met de kinderen wanneer u maar wilt op Bedevaart naar Maria in Den Bosch.

Let op: in de zomermaanden kan het zijn dat de levertijd van onze materialen langer dan gebruikelijk is. We werken immers met vrijwilligers.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman