kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Doe mee met: Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Totaal aantal kinderen dat voor oorlogskinderen heeft gebeden: 3321

Bovendien wordt meegebeden in Ghana!
Roeland (11) uit Nederland bidt in oktober elke dag voor Ghadir (12) in Damascus (Syrië) en voor de vele andere kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld. Gezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden gevraagd om met kinderen, net als Roeland, ook een Tientje van de Rozenkrans te bidden in de Rozenkransmaand. Lees meer op de homepagina.

Laat ons weten met hoeveel kinderen u gaat bidden, want op dit kaartje houden we bij hoeveel kinderen in oktober bidden voor oorlogskinderen en in welke plaatsen. Vorig jaar hebben ruim 3.800 kinderen deelgenomen.Op deze campagepagina voor Kinderen bidden voor oorlogsKinderen een overzicht van suggesties en materialen hiervoor.

Filmpjes en verhalen

Kerk in Nood ondersteunt wereldwijd christenen die in pastorale nood zijn of onderdrukt worden. Zij hebben deze verhalen opgetekend.

Sleutelkoord voor vrede

Voor kinderen die gaan bidden voor oorlogskinderen kan via het aanmeldformulier naar keuze een sleutelkoord voor vrede aangevraagd worden. Dit is heel eenvoudig door kinderen zelf te maken.

 • Sleutelkoord voor vrede: werkbeschrijving (PDF)
 • Tientje bidden met het sleutelkoord (PDF)
 • Tientje van de Rozenkrans: met Weesgegroet (PDF)

  Hoe met kinderen de Rozenkrans bidden?

  We bieden u diverse materialen aan om dit gebed op een kindvriendelijke manier te bidden:

  Materialen rondom de Rozenkrans

  PR materialen

  Suggesties voor kinderwoorddienst en catechese

  De Rozenkrans inspireert tot allerlei kindvriendelijke uitwerkingen.
  • Bidden van een Tientje:
   • geef elk kind een tientjes-armbandje en bid samen een Onze Vader op de knoop in het midden en een Weesgegroet op de tien kleinere knoopjes. Met de ogen dicht kunnen ze voelen wanneer ze weer bij de grote knoop uitgekomen zijn.
   • laat een grote houten Rozenkrans door 5 kinderen vasthouden bij de vijf grote kralen. Na elk Weesgegroet schuiven de kinderen de Rozenkrans 1 kleine kraal door. Na tien keer zijn ze bij de volgende grote kraal. Dit maakt duidelijk dat een Tientje een onderdeel is van het Rozenkransgebed.
   • nodig de kinderen na de zegen uit om naar het Maria altaar te komen om daar een kaarsje aan te steken en samen een Tientje te bidden. Het is mooi als de parochianen meebidden vanuit de banken.
  • Bidden van het Rozenkransgebed voor kinderen
   • Geef de kinderen het Rozenkransje als hulp bij het bidden. De kinderRozenkrans bestaat uit 3 i.p.v. 10x het Weesgegroet per Geheim, waarbij elk Geheim ingeleid wordt door een bijbehorende tekst en afbeelding uit het kinderRozenkransboekje of via de Online Rozenkrans.
    Een voorbeeld van de kinderRozenkrans is te zien in deze video: kinderRozenkrans Elshout of de kinderrozenkrans in Hengelo mei 2013.
   • Laat om de beurt een kind het Weesgegroet beginnen met alleen de woorden “Wees gegroet Maria”, waarna de andere kinderen invallen. Eventueel kan een roos zonder doornen doorgegeven worden aan het volgende kind, of in een vaas bij Maria gezet worden, of opgeplakt op een poster met een grote Rozenkrans erop getekend. Het Weesgegroet is namelijk als een mooie roos voor Maria.
   • leg op tafel een grote Rozenkrans waar de kinderen omheen gaan staan bij het bidden. Bij elk van de 20 kralen van het Weesgegroet liggen kaartjes van de 20 Geheimen met de afbeelding naar beneden. Deze kaartjes zijn te koop als Rozenkrans memory spel of zelf te maken met de afbeeldingen Geheimen. Te beginnen met het eerste Geheim wordt na het Onze Vader de kaart omgedraaid zodat de afbeelding zichtbaar wordt en bidden de kinderen samen drie keer het Weesgegroet.
   • vorm met een kring van kinderen een levende Rozenkrans, met vijf volwassenen op de plek van het Onze Vader. De kinderen van het eerste Geheim mogen het Weesgegroet voorbidden, waarna de andere kinderen invallen vanaf het 2e deel en zo verder. Eventueel zijn de kinderen van eenzelfde Geheim herkenbaar aan eenzelfde kleur T-shirt.
  • Programma Kinderwoorddienst oktobermaand

   Oktober is van oudsher de Rozenkransmaand.
   Hieronder een uitwerking voor een wekelijkse kinderwoorddienst.
   Kijk op hoe ze dit in Rotterdam ook dit jaar weer doen.

  Leuke ideeën die parochies ons vorig jaar hebben doorgestuurd

  Veel kinderen hebben zich verplaatst in de situatie van oorlogskinderen: Hebt u suggesties: laat het ons weten! Mail naar: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
  Deze campagnepagina wordt in oktober nog verder aangevuld.
 • Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman