kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Bid ook een Tientje mee in oktober 2018

Sinds 2015 bidden duizenden Nederlandse en Belgische kinderen in de maand oktober een Tientje van de Rozenkrans voor kinderen die te lijden hebben als gevolg van oorlog. Dit jaar gaan we speciaal bidden voor kinderen die als vluchteling in ons land zijn.

Feruz

Feruz (11) en haar jongere broertje Fanuel (9) en zusje Armana (4) uit Eritrea zijn sinds een paar maanden in Nederland. Hun vader was al eerder uit zijn geboorteland gevlucht, vanwege politieke onderdrukking en de oorlog met Ethiopië. Meer dan 15 jaar diende hij in het leger, terwijl hij maar vijf keer zijn familie mocht bezoeken.

Het gezin is heel blij eindelijk weer samen te zijn. Kort geleden was er goed nieuws: ze mogen een nieuwe toekomst opbouwen in Nederland. Voor de kinderen is het hier nog wel wennen aan de taal, aan het weer, aan de school, aan de cultuur.

Giacomo (9) en José (11) uit Nederland kunnen zich dat goed voorstellen. Voor deze kinderen, maar natuurlijk ook voor alle andere oorlogskinderen, gaan zij in oktober elke dag een Tientje van de Rozenkrans bidden.

Weet je dat:

Verbonden door een Tientje

Zoals de kralen van een rozenkrans met elkaar verbonden zijn, zo zijn kinderen door gebed verbonden met de oorlogskinderen voor wie ze bidden.

Nieuw: Tientjesarmband

Kinderen kunnen gemakkelijk en snel een eigen armbandje rijgen met de pakketten die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen hiervoor aanbiedt. Laat ons weten met hoeveel kinderen u gaat bidden, want op deze website laten we zien hoeveel kinderen in oktober bidden voor oorlogskinderen en in welke plaatsen. Kijk hier hoe kinderen in 2017 (Den Haag, Schaijk en Haastrecht), 2016 en 2015 hebben deelgenomen.
Aanmelden Bestellen

Maryam

Vorig jaar hebben heel veel kinderen gebeden voor Maryam, een Irakees meisje dat met haar familie plotseling midden in de nacht moest vluchten. Al sinds 2015 (2014?) wonen ze in een vluchtelingenkamp niet zo ver van haar woonplaats.

Dit meisje heeft een bijzondere boodschap voor groot en klein.


“I want from who is seeing me now,
to pray for me and my family.”
(Maryam Waleed)
Op YouTube staan een flink aantal video’s met Maryam. Heb je ze al gezien?

Verhalen van vluchtelingenkinderen

Op www.vluchtelingenwerk.nl kun je meer lezen over oorlogskinderen die nu in Nederland zijn. Bijvoorbeeld het verhaal van het 10-jarige meisje Sham uit Syrië of van Majd (12) en zijn zus Mayar (11).

Bidden voor Vrede

Gebed voor vrede is heel hard nodig. Het gebed van kinderen is extra sterk. Gezinnen, parochies, scholen, kinderkoren en -clubs worden daarom gevraagd om met kinderen ook een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen die moesten vluchten. De hele maand oktober, en als het kan ook op donderdag 18 oktober.

Suggesties en gratis downloads

Hoe maak je kinderen enthousiast om te bidden voor oorlogskinderen, hoe bid je de Rozenkrans of een Tientje ervan? Op onze campagnepagina vindt u diverse suggesties. Verder een ruime keuze aan kindermaterialen om te downloaden en uitleg over de Rozenkrans.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman