kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen 2020

Mohamed wil overleven

Meer dan 30 miljoen kinderen in de wereld zijn van thuis moeten vluchten.
Mohamed is zo’n kind. Vanwege de oorlog in Syrië moesten zijn ouders met het gezin vluchten. Hij is 11 jaar en woont op het Griekse eiland Lesbos. Niet voor vakantie. Nee, hij woont in een tentenkamp. Het leven van hem en de vele kinderen die ook in het vluchtelingenkamp wonen is heel zwaar.

Het kamp is veel te vol; er wordt vaak gevochten. Er is te weinig eten. Wonen in een klein tentje is geen pretje. Als het regent, worden de kleren vies van de modder. Er is geen elektriciteit en geen verwarming.

UPDATE: Het kamp Moira bestaat niet meer. We weten niet waar Mohamed nu is. Wat we wel weten is dat zijn wens nog steeds dezelfde is.

Mohamed vertelt: “Ik hoop dat ik het overleef. Niet alleen ik, maar alle kinderen die hier wonen.”

Daar willen wij hier in Nederland graag voor bidden! Jij toch ook?

Wat jij kunt doenMaria zei tegen drie Portugese kinderen: bid de Rozenkrans. Als jij dat ook doet, help je oorlogs­kinderen als Mohamed, want de Rozenkrans is het sterkste gebed voor vrede. Elk jaar op 18 oktober bidden bijna een miljoen kinderen over de hele wereld voor vrede. Dat mag natuurlijk ook op een andere dag dan precies zondag 18 oktober, want heel oktober is Rozen­krans­maand. Gezinnen, parochies en scholen vragen we om in oktober met kinderen te bidden voor vrede en specifiek voor de oorlogs­kin­de­ren. Bid samen een Tientje van de Rozenkrans of laat kinderen een eigen gebedje maken. Dat kan op dit gebedsblad. Van Celine ont­vingen we afgelopen jaar dit mooie gebed.

Materialen

Kent u de gratis downloads en de materialen om de Rozenkrans, of een Tientje ervan, te leren bidden?
Voor Rozenkransmaand oktober zijn nieuwe overzichtskaarten gemaakt van de Rozenkransgebeden en Geheimen.

Aanmelden

Laat ons weten als u met kinderen bidt in de Rozenkransmaand. We hopen dat weer op veel plaatsen wordt deelgenomen.
Aanmelden
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman