kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

datum eindstand: kralen: communicanten:
juni 2019 96 1.972

Communicanten bidden voor Communicanten 2019

Verbonden met elkaar door één Weesgegroet

In het jaar 2019 hebben circa honderd communicantengroepen deelgenomen aan het Weesgegroet voor andere communicanten in Nederland.

Vanwege ons 10-jarig jubileum op 3 oktober 2019, was de felicitatiekaart voor de communicanten dit jaar gratis. Ook kregen weer veel kinderen de wonderdadige Mariamedaille van hun bisdom (Roermond) of parochie.

De communicanten in Schijndel kregen bovendien een glow-in-the-dark rozenkransje en in Den Dungen, zoals ieder jaar, het rozenkransboekje Kinderen van God bidden met Maria.

Fijnaart

De Communiewerkgroep uit Fijnaart stuurde ons dit bericht:

“Vandaag onze communieviering gehad. Nadat de communicanten (samen met de rest van de kerk) het Weesgegroet hadden gebeden, volgde de Mariagroet. De kinderen liepen met een bloem door de kerk en zetten deze in een vaas bij het Maria-altaar. Ondertussen klonk het lied ‘Meisje uit Nazareth’. Altijd weer een mooi, rustig moment in de viering.”

De mooie tekst van dit lied, geschreven door Elly Zuiderveld, kun je hier lezen.

Kindermaterialen

Voor de communicanten kunnen Mariamedailles en felicitatiekaarten besteld worden via het bestelformulier. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Mariamedaille
Ook hebben we folders ontwikkeld met uitleg voor kinderen van het Onze Vader en van het Weesgegroet.
Te bestellen bij Uitgeverij Betsaida voor € 0,15/stuk excl. verzendkosten.

Gratis te downloaden

Meer kindermaterialen

Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden.

Suggesties

Start bijvoorbeeld aan het begin van de Communievoorbereiding met een eigen gebedskring, waarbij elke communicant thuis bidt voor een ander kind uit de eigen communiegroep. Hiervoor kan de kaart voor thuis gebruikt worden.

Een andere suggestie komt uit Den Bosch, waar de communicanten in de laatste les van het programma Gods grootste geschenk kaarten maken en bidden voor zieke kinderen als hún geschenk aan Jezus.

Bidvriendjes en bidvriendinnetjes gezocht!Het zou heel fijn zijn als er, zodra een ziek kind bij ons aangemeld wordt op de pagina Bid voor een kind, snel met kinderen gebeden wordt. Daarvoor zijn wij op zoek naar bidvriendjes of bidvriendinnetjes. We hopen dat er Communiegroepen zijn die zich hiervoor willen aanmelden.

Mail voor informatie en/of aanmelding naar: bidvriendje@kinderenbiddenvoorkinderen.nlWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman