Vandaag is woensdag 21 februari  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 24 juni 2012    Evangelie van 2012-06-24
(Geboorte Johannes de Doper)
 titelOpen Kloosterdag
beschrijving

Na het succes van vier eerdere Open Kloosterdagen (respectievelijk in maart 2000, in maart 2003, in mei 2006 en april 2008) zal dit jaar voor de vijfde keer een landelijke Open Kloosterdag gehouden worden en wel op 24 juni 2012.

‘Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen.’ (Romeinen 10, 15) Religieuzen en de nieuwe evangelisatie is het KNR-jaarthema 2012.

Tijdens de Open Kloosterdag zullen religieuzen in dat perspectief een eigen geluid laten horen. Van oudsher is evangelisch leven, navolging van Christus, de spil van het religieuze leven. In allerlei vormen is missie en evangelisatie daarmee steeds nauw verbonden geweest. Dat stelt ons voor de uitdagende vraag hoe religieuzen in deze tijd, vanuit hun eigen charisma, kunnen bijdragen aan het doorgeven van het evangelie in ons land.

Tijdens de Open Kloosterdag zullen die kernen van evangelisch leven speciaal onder de aandacht worden gebracht, die binnen de spirituele traditie van de diverse orden of congregaties steeds centraal hebben gestaan en nog steeds staan.

info

073 - 6 921 321
www.openkloosterdag.nl

locatie
plaatsdiverse
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl