Vandaag is zondag 21 april
1e Paasdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 november 2018    Evangelie van 2018-11-10
begintijd10:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelNetwerkbijeenkomst - Doodswens jongeren
beschrijving

Op zaterdag 10 november 2018 van 10.30 tot 14.00 uur is er een netwerkbijeenkomst voor jongerenwerkers die binnen en rond de katholieke kerk met tieners en/of jongeren werken.

Annelies van Pelt is werkzaam bij GGZ De Hoop, een christelijke zorginstelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij zal komen vertellen over een groeiend probleem onder jongeren: het hebben van een doodswens. Hoe maken we dit bespreekbaar en hoe kunnen we deze jongeren bijstaan? U bent van harte welkom om aan te sluiten bij deze dag om tools aangereikt te krijgen voor het jongerenwerk.

Annelies van Pelt zal aan het begin van haar verhaal wat vertellen over de statistieken met betrekking tot jongeren en de wens om dood te gaan. Daarna licht ze de doelgroep toe; over welke jongeren hebben we het, hoe herken je ze? Ze zal in haar verhaal een aantal fragmenten uit de serie ‘13 reasons why’ laten zien, wat door veel jongeren wordt bekeken. ‘13 reasons why’ gaat over een meisje wat zelfmoord heeft gepleegd en de schuld daarvoor bij 13 personen neerlegt. In de serie wordt uitgebreid getoond hoe dit meisje zelfmoord pleegt. De serie is veel in het nieuws geweest, omdat mensen vraagtekens zetten bij de serie en de vraag stellen of jongeren hierdoor aangespoord worden om zelfmoord te gaan plegen. Annelies reikt als afsluiting van haar verhaal tips en handvaten aan om met suïcidaliteit onder jongeren om te kunnen gaan. Meteen daarna wordt door haar de gelegenheid gecreëerd om deze tips in praktijk te brengen.

Na het verhaal van Annelies is er de mogelijkheid om onder het genot van een lunch andere jongerenwerkers te spreken over het jongerenwerk. Dit moment is bedoeld om te netwerken en tips uit te wisselen. Na de lunch is er nog een korte presentatie over de ontwikkelingen binnen het jongerenwerk van het bisdom en worden nieuwe materialen voor het jongerenwerk gepresenteerd.

Na aanmelding krijgt u locatie en het programma.

info

info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongbisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSint Urbanuskerk, Rijksstraatweg 230
plaatsDuivendrecht (Noord-Holland)
postcode11
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl