Vandaag is zondag 21 april
1e Paasdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Life Teen

Life Teen

Website E-mail

Het uit Amerika overgewaaide Life Teen concept heeft reeds vele groepen in Nederland voortgebracht.

Kijk op www.life-teen.nl voor een overzicht.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 11 november 2018    Evangelie van 2018-11-11
(Sint Maarten)
begintijd13:15 uur
eindtijd17:45 uur
 titelLifeteen bezoekt Corrie ten Boomhuis
beschrijving

Wat zou jij doen als de oorlog uitbreekt? Het verhaal van de Haarlemse Corrie ten Boom.

Ze is wereldberoemd en je hebt haar naam misschien wel eens gehoord: Corrie ten Boom. Als eerste vrouwelijke horlogemaakster van Nederland was ze 48 jaar toen de tweede wereld oorlog uitbrak. Tot die tijd had ze gedacht dat haar leven verder rustig zou verlopen. Zij was niet getrouwd en ze had het gevoel dat haar leven al in grote lijnen was bepaald. Ze zou geen gezin meer kunnen stichten en samen met haar zus en vader zorgden ze voor de juwelierszaak in de Barteljorisstraat, vlakbij de St. Josephkerk in Haarlem. Lifeteen Haarlem nodigt jou uit om deel te nemen aan een dag in het teken van deze vrouw en een bezoek te brengen aan haar huis.

God tijdens de oorlog
Familie ten Boom was een diep gelovige familie en toen de oorlog uitbrak hadden mensen hun hulp nodig. Het gezin aarzelde niet en nam Joden en andere onderduikers in huis en bouwden een geheime kamer. Tegen het einde van de oorlog werd het gezin verraden. Corrie ten Boom overleefde de oorlog en reisde daarna de hele wereld over met haar humor en getuigenis over haar geloof in God tijdens de oorlog, over wonderen die ze mee maakte, over je naaste liefhebben en over haar moeite om haar kampbewaarder te vergeven. Ze schreef vele boeken, reisde de hele wereld over en inspireerde duizenden, waarschijnlijk zelfs miljoenen mensen met haar getuigenis. Ze had nooit gedacht dat haar leven zo een wending zou krijgen!

Inspiratie
Net als de vele Amerikanen die hier speciaal voor naar Haarlem komen, wordt het hoog tijd dat wij ons door haar laten inspireren. Op 91 jarige leeftijd is Corrie ten Boom alweer 35 jaar geleden overleden, maar haar getuigenis is nog springlevend. De oude juwelierszaak in de Barteljorissstraat bestaat nog steeds en het oude huis (met geheime kamer) is nu als museum te bezoeken. Op zondag 11 november staat de hele dag in het teken van Corrie ten Boom. We horen meer over haar levensverhaal en we bezoeken het huis in de Barteljorisstraat! Dit is je kans om eens meer van deze bijzondere vrouw te horen.

Details

Wanneer: Zondag 11 november
Tijd: van 13.15 tot 17.45 (incl. avondmaaltijd)
Waar: Het Josephhuis, Jansstraat 41, Haarlem
Kosten: € 5
Opgeven: Vóór 7 november via info@lifeteen-haarlem.nl
Door: Life-teen Haarlem

info

info@lifeteen-haarlem.nl
www.lifeteen-haarlem.nl

organisatieLife Teen
locatieHet Josephhuis, Jansstraat 41
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl