Vandaag is zaterdag 4 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 7 t/m dinsdag 12 februari 2019    Evangelie van 2019-02-07
 titelWinterbedevaart Lourdes
beschrijving

Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette, die toen veertien jaar oud was, een verschijning van een ‘mooie dame, gekleed in het wit met een blauw ceintuur en op beide voeten een gele roos’. Die verschijning -die alleen zij had- herhaalde zich en eindelijk, bij de zestiende verschijning op 25 maart 1858, kreeg Bernadette antwoord op haar vraag wie de dame was: “Ik vroeg het haar opnieuw, drie keer achter elkaar, steeds bleef zij glimlachen. Tenslotte waagde ik het voor de vierde maal en toen zei zij tegen mij, met de handen op de borst gevouwen, dat zij de Onbevlekte Ontvangenis was”. Op de avond van 16 juli 1858 verscheen de heilige Maagd voor de achttiende en laatste maal: “Zij verscheen me vanaf de gewone plaats zonder iets te zeggen…ik had haar nog nooit zo mooi gezien”.

Nog steeds wordt ieder jaar op 11 februari in Lourdes stilgestaan bij de eerste verschijning. Het is bijzonder om in deze tijd van het jaar in Lourdes te zijn en Lourdes te zien ontwaken naar mate 11 februari dichterbij komt.

Ook in 2019 organiseert VNB weer een 6-daagse winterbedevaart naar Lourdes om de eerste verschijning te herdenken. De winterbedevaart vindt plaats van 7 t/m 12 februari 2019.

info

073-6818111
info@vnb.nl
vnb.nl/pelgrimsreizen/reis_boeking?reizID=1446

organisatieVNB
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl