Vandaag is dinsdag 7 juli  

categorie categorie gebed
gebed
wanneervrijdag 20 t/m zaterdag 21 maart    Evangelie van 2020-03-20
 titel24 uur voor de Heer
beschrijving

De vrijdag en zaterdag vóór de vierde zondag van de Veertigdagentijd worden parochies aangemoedigd om ‘24 uur voor de Heer’ te organiseren.

In 2020 is dat vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen.

De ‘24 uur voor de Heer’ nodigen ertoe uit het sacrament van verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding.

“Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”

info
locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl