Vandaag is donderdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 september t/m vrijdag 4 oktober 2019    Evangelie van 2019-09-27
 titelBedevaart Italie
beschrijving

Voor het najaar is een mooie reis voorzien, waarbij we bijzondere bedevaartplaatsen bezoeken: Bari en San Giovanni Rotondo (in Zuid-Italië) en Rome.

In veel sinterklaasliedjes zingen we dat de goedheiligman uit Spanje komt. Maar in werkelijkheid is Sint Nicolaas een heilige uit de derde eeuw die leefde in wat nu West-Turkije is. Zijn relieken worden bewaard in Bari, een stad in ’t hakje van Italië, waar de kerk een bedevaartplaats is voor katholieke en orthodoxe christenen. De Sint is een heilige voor Oost én West. In San Giovanni Rotondo heeft de kapucijner pater Pio (van Pietrelcina) vele jaren gewoond en gewerkt. Eind september 1968 overleed hij er. Al bij leven werd padre Pio als heilig gezien - in 2002 door de Kerk heilig verklaard - en jaarlijks bezoeken vele duizenden zijn graf. Rome is de stad waar rond het jaar 67 de apostelen Petrus en Paulus de marteldood stierven. Petrus werd gekruisigd en begraven op de Vaticaanse heuvel en Paulus werd onthoofd en begraven aan de Via Ostiense. Twee grote basilieken - meer dan het bezoeken waard - markeren deze graflocaties.

Dragers van het licht
Wat deze heiligen uit onze geschiedenis van de Kerk met elkaar verbindt, is dat zij allemaal dragers van het licht zijn. Hun levensverhaal werpt een licht op de eeuwige waarden van geloof, hoop en liefde. De apostelen trokken de wijde wereld
in om de Blijde Boodschap te verkondigen. Wie waren zij? Stoere mannen of zwakke mensen zoals wij? Sint Nicolaas bracht, aldus de vele legenden, wat licht bij hen die moeilijkheden hadden. Padre Pio verlichtte velen van lasten en zonden nadat ze bij hem hadden gebiecht. Zo blijkt maar weer dat heiligen Gods licht en liefde weerspiegelen.

Bedevaartprogramma
Op vrijdag 27 september vliegen we van Amsterdam naar Bari, met ’s middags een bezoek aan het ‘hakje’ van Italië. Op 28 september zijn we de hele dag in Bari zelf en bezoeken we de basiliek waar Sint Nicolaas begraven ligt. Zondag 29 en maandag 30 september zijn we in het heiligdom van padre Pio. We vieren de eucharistie aan het altaar waar padre Pio dagelijks de Mis opdroeg, overwegen de kruisweg en bezoeken zijn graf. Op dinsdag 1 oktober maken we de reis van Zuid-Italië naar Rome, met een tussenstop in Manopello (heiligdom S. Volto), waar een doek met het gezicht van Jezus wordt bewaard. In Rome bezoeken we de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Uiteraard ontmoeten we ook paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie op de woensdagmorgen. Ook bezoeken we de Scavi (bijzondere opgravingen met het graf van Petrus), het Vaticaans Museum en de Friezenkerk. Op vrijdag 4 oktober vliegen we van Rome naar Rotterdam. Na aankomst brengt een touringcar ons terug naar Noord-Holland.

info

Dea Broersen
(06) 250 21 417
dea.broersen@gmail.com

pastoor Eugène Jongerden
(06) 512 65 724
ejongerden68@hotmail.com

pastoor Eric van Teijlingen
(06) 137 16 464
pastoor.van.teijlingen@gmail.com

(073) 681 81 11
info@vnb.nl
www.vnb.nl/pelgrimsreizen/reis_boeking?reizID=1589

organisatieVNB
locatie
plaatsItalie
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl