Vandaag is vrijdag 20 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 juni    Evangelie van 2019-06-09
(1e Pinksterdag / Vaderdag (B))
begintijd15:00 uur
 titelIgnatiuscantate in de Krijtberg
beschrijving

Op Pinksterzondag 9 juni 2019 om 15.00 uur, kunt u een bijzonder concert bijwonen. De toegang is gratis. Op deze zondag vindt de Nederlandse première van de Ignatiuscantate plaats. Deze cantate, een stuk voor koor, bariton, gitaar en ensemble, is gecomponeerd rond de teksten van Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuïetenorde.

Ignatius heeft een boekje geschreven dat “Geestelijke Oefeningen” heet. De bron van de Geestelijke Oefeningen is de eigen Godservaring van Ignatius. Toen hij merkte dat zijn inzichten ook anderen konden helpen, stelde hij ze op schrift; want als je een taal onder de knie wilt krijgen, een muziekinstrument bespelen of een computer hanteren: niets gaat zonder oefening. Ook het geestelijk leven niet. Als je vooruitgang wilt maken in het geestelijke, moet je je daarin oefenen.

Hoe zouden de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola klinken als ze zouden worden gezongen? Voor die vraag zag broeder Kris Oelbrandt, monnik van de abdij van Orval en componist, zich geplaatst toen hij twee jezuïeten van de Oude Abdij van Drongen (B) op bezoek kreeg. Zij hadden iets te vieren en gaven Kris de opdracht de Geestelijke Oefeningen op muziek te zetten. Het resultaat werd deze Ignatiuscantate.

info

www.krijtberg.nl

locatieDe Krijtberg, Singel 448
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl