Vandaag is zondag 22 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 1 juni    Evangelie van 2019-06-01
begintijd13:30 uur
 titelBeklimming toren kathedraal Roermond
beschrijving

De 86 meter hoge toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is van heinde en verre te zien. Andersom betekent dat ook dat deze toren een fraai uitzicht biedt. Elke eerste zaterdag van de zomermaanden kan de toren door het publiek beklommen worden. Zo ook vanmiddag. Om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur gaat er een groep onder leiding van een gids naar boven. Daarbij kan iedereen zich aansluiten.

Tijdens de beklimming, over de paar honderd deels oude Middeleeuwse traptreden, komen de bezoekers onder meer bij het onlangs gerenoveerde concertorgel en bij de vijf luidklokken van de kerk, waarvan de oudste uit 1893 is en ruim 4.000 kg. weegt. Vlak onder de torenspits, op een hoogte van 75 meter wordt de beklimmer beloond met een fantastisch uitzicht over de bisschopsstad en de bos- en waterrijke omgeving van Midden-Limburg; bij helder weer met een zicht tot 25 kilometer ver.

Entree toren: € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Bent u op 1 juni verhinderd? Geen nood; de overige torenopenstellingsdagen dit seizoen zijn 6 juli, 3 augustus 7 september en 5 oktober. Bovendien is er voor groepen gelegenheid om buiten de reguliere openstellingstijden op afspraak de toren te beklimmen.

info

torenbeklimming@gmail.com
www.kathedraal-roermond.nl

locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl