Vandaag is dinsdag 10 december  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 20 juli    Evangelie van 2019-07-20
begintijd17:00 uur
 titelOrgelconcert - Jamie de Goei
beschrijving

Op 20 juli om 17.00 wordt er door de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch opnieuw een orgelconcert georganiseerd in de succesvolle serie “Muziek op Zaterdag” in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch waarin orgelconcerten, evensongs en uitvoeringen van Bach-cantates elkaar afwisselen. De vaste organist van de Grote Kerk, Jamie de Goei, zal het historische Bätz-orgel in al haar monumentaliteit laten klinken.

Jamie de Goei studeerde orgel en kerkmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zijn docenten waren Reitze Smits voor orgel en Bernard Winsemius voor improvisatie. Tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff en aan het Parijse Conservatoire National Supérieur de Musique bij Olivier Latry en Hans-Ola Ericsson. Recent volgde Jamie een masterclass in improvisatie bij de bekende Franse organist-componist-improvisator Thiery Escaich.

Met succes deed Jamie mee aan concoursen voor interpretatie en compositie.
Sinds 2012 is Jamie de vaste organist van de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch waar hij sindsdien ook 3 solo-cd’s opnam. Eind 2018 verscheen een nieuwe cd waarop Jamie – samen met Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg – de resterende orgels van Matteus de Crane in Est, Batenburg en Waspik opnam.

Het programma voor het orgelconcert op 20 juli mag met recht spectaculair genoemd worden: tot klinken komen o.a. het virtuoze Präludium über B.A.C.H. van Franz Liszt en het symfonische Troisième Choral van Cesar Franck. Daarnaast klinken ook nog andere werken van Franck en de, in de tweede wereldoorlog gestorven, componist Jehan Alain, broer van de wereldberoemde organiste Marie-Claire Alain die op haar beurt een groot pleitbezorger was van de muziek van haar broer.

De entree voor het concert bedraagt 10 euro per persoon, kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. Voor aanvang van het concert dat ongeveer een uur duurt, staat de koffie en thee voor u klaar. U bent van harte welkom!

info

pgdenbosch.nl/grote-kerk/muziek

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl