Vandaag is maandag 10 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 18 januari    Evangelie van 2020-01-18
 titelStartmaaltijd Actie Kerkbalans
beschrijving

Op 18 januari gaat Actie Kerkbalans 2020 van start. Het landelijke campagneteam presenteert een nieuwe mogelijkheid om de Actie in lokale kerken feestelijk te starten, namelijk ‘De Grote Startmaaltijd’.

Met De Grote Startmaaltijd krijgt het ‘samen kerk zijn’ een treffende invulling. Omzien naar elkaar is voor veel kerkleden een belangrijke meerwaarde van hun kerk. Omzien naar elkaar kan onder meer door samen te eten. De maaltijd biedt bovendien gelegenheid om de trouwe Kerkbalansvrijwilligers in het zonnetje te zetten en het belang van de komende Actie Kerkbalans bij de deelnemers aan de maaltijd te onderstrepen.

Van diner tot koffietafel
Het doel is om in het startweekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari met zoveel mogelijk kerken een startmaaltijd voor Actie Kerkbalans te organiseren. Deelnemende kerken organiseren hun eigen Grote Startmaaltijd – dit kan een diner, ontbijt, lunch of borrel zijn – de invulling staat een kerk geheel vrij, wat ruimte biedt om groots uit te pakken met bijvoorbeeld een maaltijd voor alle kerkleden, of het kleiner te houden met een gezellige koffietafel voor de vrijwilligers en hun partners.

De lokale organisator regelt de tijd, plaats en bekendmaking. Ook vraagt hij of zij de genodigden zelf iets te bakken of te koken voor deze gelegenheid. Op die manier wordt het werk maar ook het resultaat daarvan gedeeld. De sfeer van onderlinge verbondenheid biedt een goede gelegenheid om samen ook stil te staan bij wat de parochie of gemeente financieel nodig heeft voor het komende jaar om de gewenste doelen te behalen.

Meedoen en aanmelden
De organisatie van Actie Kerkbalans vindt het belangrijk dat alle kerken mee kunnen doen aan dit verbindende, positieve evenement. Om het organisatoren makkelijk te maken, is er een handig stappenplan beschikbaar. Dit is te vinden op kerkbalans.nl . Kerken die mee willen doen kunnen zich daar ook al aanmelden. Aanmelders ontvangen alvast een gratis recept voor een hartige walnootkoek van kookdominee Han Wilmink.

info

kerkbalans.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl