Vandaag is donderdag 2 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 16 november 2019    Evangelie van 2019-11-16
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenavond - Peerke Donders
beschrijving

Graag nodigen we u uit voor de volgende CobbenhagenAvond, die zal plaatsvinden op zaterdag 16 november om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte van studentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg.

Op 27 oktober is het 210 jaar geleden dat in Tilburg de zalige Peerke Donders geboren werd. Velen kennen zijn naam, maar zijn leven is minder bekend.

In 2009 maakte de Brabantse filmmaker Ellen van Kempen een prachtige, eigentijdse documentaire over het leven en het nalatenschap van deze Tilburgse jongen die met veel moeite priester werd en uiteindelijk naar Suriname ging om daar te leven met slaven en melaatsen.

Van Kempen gebruikte Peerkes eigen brieven en ging naar de plekken die met zijn leven en werk verbonden zijn. De documentaire begint en eindigt met Peerkes zaligverklaring door paus Johannes Paulus II op 23 mei 1982 op het St.Pietersplein in Rome.

Op 16 november zal Peerke Donders. Zijn leven, zijn brieven vertoond worden in de mooi gerenoveerde ontmoetingsruimte annex filmzaal van studentenkerk Maranatha. De film is in het Nederlands. U bent van harte welkom. Na afloop is er een informele borrel.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl