Vandaag is zondag 8 december
2e zondag vd Advent - Populus Sion / Maria Onbevlekte Ontvangenis
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 9 februari 2020    Evangelie van 2020-02-09
begintijd10:00 uur
 titelOnthulling beeld H. paus Johannes Paulus II
beschrijving

In mei 1985 bezocht Paus Johannes Paulus II de stad ’s-Hertogenbosch. Tijdens zijn bezoek aan de Sint-Jan wijdde hij het nieuwe altaar.

Johannes Paulus keert nu terug naar de Bossche kathedraal. Op zondag 9 februari 2020 zal een bronzen beeld van de ‘Poolse Paus’ worden ingezegend. Bij dit beeld komt ook een relikwie van Johannes Paulus. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van het bronzen beeld dat straks een plaats krijgt in de zuidelijke kooromgang van de kathedraal.

Zondag 9 februari wordt het beeld ingezegend door de pastoor van de Poolse parochie in ons bisdom. Aanvang van de plechtigheid is om 10.00 uur.

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl