Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf dinsdag 11 februari    Evangelie van 2020-02-11
begintijd19:30 uur
 titelAlphacursus Oudenbosch
beschrijving

Heb je vragen over de zin van je leven, over je geloof, of over wie is Jezus voor jou? Wil je leren je geloof ook vanuit je hart te gaan ervaren? Heb je moeite om met andere mensen, of met je kinderen en kleinkinderen, die willen weten waarom jij gelooft, dat ook vanuit je hart onder woorden te brengen? Dan is een Alphacursus echt iets voor jou!

Elke Alpha bijeenkomst begint met een gemeen­schap­pe­lijke maaltijd. Zo leer je de andere deelnemers op een ontspannen manier kennen. Na de maaltijd luister je naar een korte, inspirerende inleiding over belangrijke thema’s zoals: ‘Wie is Jezus voor mij?’, en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Bij elk thema wordt de inleiding verzorgd door leden van ons pastoraal team. Daarna is er alle ruimte om bij het thema je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op dinsdag­avond en een hele zaterdag.

De succesvolle eerste Alphacursus in het najaar 2019 is door de 26 deelnemers in een tussentijdse evaluatie gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van een 8. Hier volgen enkele reacties van de deelnemers: ‘de moeite waard om anderen er warm voor te maken; de Alphacursus is een prima en leerzame cursus, daar steek ik veel van op; voor mij een rijke ervaring’.

Het pastoraal team wil graag meer mensen de kans geven om aan een Alphacursus deel te gaan nemen. Daarom wordt er in het voorjaar van 2020 met een volgende Alphacursus gestart.

Dinsdag 14 januari - Info­avond
De eerste bijeenkomst van de volgende Alpha-cursus start op dinsdag­avond 11 februari 2020 om 18.30 uur; locatie: de Cuyperszaal in Pastoraal-diaconaal centrum ‘de Pelgrim’ van de Basiliek in Oudenbosch. Op dinsdag­avond 14 januari 2020 is er een informatie avond. Meer informatie over deze cursus en over de data van de bijeenkomsten staat in een document. Door de onderstaande knop aan te klikken zie je het document.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, stuur dan een e-mail.

info

pastoraal­assis­ tent.bern.par@gmail.com
www.bernardusparochie.nl

locatiePastoraal-diaconaal centrum De Pelgrim
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl