Vandaag is woensdag 21 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 8 t/m zaterdag 14 november    Evangelie van 2020-11-08
 titelWeek van het Leven
beschrijving

De Week van het Leven vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 14 november 2020. Met een indringende, liefdevolle videoboodschap via landelijke mediakanalen en advertenties in dagbladen wordt dit jaar opnieuw aandacht gevraagd voor betere hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn én voor hun ongeboren kindje.

Dit jaar staat het verhaal van Deborah centraal in de campagne. Toen zij onbedoeld zwanger werd, leek  abortus voor haar de enige oplossing. Dankzij goede hulp kon zij tóch kiezen voor haar kindje! Haar dochtertje Eden is inmiddels drie jaar. Deborah: “Ik ben zo blij dat ik hulp heb gekregen! Eden is echt een verrijking in ons leven. Daarom hoop ik dat iedere onbedoeld zwangere vrouw dankzij deze campagneboodschap weet: er is een veel betere oplossing voor mij en mijn kindje mogelijk dan abortus. Uit ervaring weet ik dat het kindje vaak niet ongewenst is, maar de situatie waarin de vrouw zich bevindt. Als er maar één vrouw is die door het horen van mijn verhaal voor haar kindje kiest, dan is de campagne al geslaagd!”

Petitie voor betere hulp
Tegelijkertijd met de crowfundingsactie start een petitie waarin de politiek wordt opgeroepen om de hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen te verbeteren. Van Dijk: “Nog te vaak worden deze vrouwen niet gewezen op alternatieven voor het plegen van een abortus. Dat moet anders en beter! Na afloop van de Week van het Leven zullen we deze petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en aan minister Hugo de Jonge. Daarom roep ik mensen op: teken deze petitie en maak het verschil voor vrouwen en hun ongeboren kinderen!”

Oproep aan kerken
Van Dijk doet een bijzonder appel op alle kerken om mee te doen aan de campagne voor het ongeboren leven. “Iedere kerk kan voluit opkomen én bidden voor het ongeboren leven, zoals dat van God is geschonken. Schenk daarom aandacht aan dit thema in preken, tijdens catechisatie en bij verenigingen. En plaats de Week van het Leven op het collecterooster.”

Platform Zorg voor Leven
De Week van het Leven wordt onder verantwoordelijkheid van Platform Zorg voor Leven georganiseerd door de NPV – Zorg voor het leven, Schreeuw om Leven, de ChristenUnie, de SGP, Samen-Leven en de RMU, met steun van steeds meer organisaties, bedrijven en personen die het leven een warm hart toedragen. Van Dijk: “Ik vind het heel bijzonder om te merken dat dit doel velen met elkaar verbindt. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld meer media dan ooit die zich bij ons hebben aangesloten en bereid waren de crowdfundingscampagne onder de aandacht te brengen van hun lezers, bezoekers en luisteraars.

info

www.weekvanhetleven.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl