Vandaag is maandag 6 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 4 oktober 2020    Evangelie van 2020-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd11:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelOase - Bewustzijn, natuurlijk
beschrijving

Geïnspireerd door de oproep Laudato Si’ van Paus Franciscus start catecheet in opleiding, Aurore Boersma, op zondag 4 oktober om 11.00 uur in (de tuin van) het parochiecentrum van Parochie Sint Willibrordus in Zevenaar (Kerkstraat 2) een ‘groen’ samenzijn. Voor belangstellenden van 9 tot 99 jaar met hart voor de schepping.

Eén keer per kwartaal staan deelnemers stil bij wat ze zelf kunnen doen in de eigen leefomgeving om een positieve bijdrage te leveren aan de schepping. Door ontmoeting en samen actief te zijn, kan er verbinding ontstaan met de schepping en elkaar. Met laagdrempelige activiteiten, waar iedereen bij mag aansluiten: in stilte wandelen, een bezoek brengen aan een interessant persoon of inspirerend initiatief, helpen bij opruimacties in de natuur, de tuin wieden van iemand die dat zelf niet (meer) kan. En zo is er nog meer te bedenken. Na ‘gedane arbeid’ gezellig bij elkaar zitten en ervaringen uitwisselen.

Op zondag 4 oktober, de feestdag van Franciscus van Assisi en, door de liefde van Franciscus voor de dieren, ook Dierendag, wordt gestart met een korte kennismaking gevolgd door een meditatief moment, waar de natuurelementen deel van uitmaken: zuster Lucht, zuster Water, broeder Vuur, Moeder Aarde. En de Liefde! Dit alles geïnspireerd door het Zonnelied van Franciscus van Assisi.

Deelnemers gaan wasbare groenten- en fruittassen maken. Neem oude, katoenen T-shirts en een schaar mee. Andere katoenen kleding is ook bruikbaar. Afsluiting om 12.30 uur. Aanmelden tot vrijdag 2 oktober bij het Centraal Secretariaat: secretariaat@rkliemers.nl of telefonisch via: 0316 - 52 34 68.

info

Aurore Boersma
(06) 36 22 68 55
auroreboersma@gmail.com

locatieParochiecentrum Sint Willibrordus, Kerkstraat 2
plaatsZevenaar (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl