Vandaag is woensdag 8 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 8 november 2020    Evangelie van 2020-11-08
begintijd17:00 uur
eindtijd20:45 uur
 titelNetwerkbijeenkomst - Weerstand
beschrijving

Wanneer we ons inzetten voor het goede, kan dat wel eens wat weerstand oproepen. En inzetten voor het goede dat doen jullie als jongerenwerkers en priesters allemaal. Daar zijn we super blij mee! We begrijpen dat daar af en toe ook behoefte is aan wat steun van anderen en wat sparringsmogelijkheden.

Weerstand
In het tiener- en jongerenwerk kun je je wel eens niet gesteund voelen of soms zelfs tegengewerkt. Mensen die er andere opvattingen op na houden, de situatie die niet altijd meehelpt of geestelijke tegenwerking. Hoe ga je om met mensen die anders denken dan jij? Hoe houd jij je staande als je misschien wel de handdoek in de ring wil gooien? Hoe houd je je focus op het goede? Daar willen we samen over denken en praten met elkaar onder begeleiding van Robert van Aken.

Focus
De focus van het tiener- en jongerenwerk kan nog wel eens verschuiven of troebel worden. Met jouw werk wil je mensen naar God leiden. Je wilt Hem centraal stellen met veel of weinig woorden. Na een gezamenlijke maaltijd luisteren we naar Alpha Nederland. Hoe leid je tieners/jongeren naar Jezus? En hoe houd je de dialoog vrij? Frank Jansons (alpha katholiek) komt spreken over wie is Jezus voor jou en wat kan alpha betekenen voor jouw jongerengroep.

Netwerken en de beperkingen
De bijeenkomst is bedoeld om naast inhoudelijk gevoed te worden ook vooral met elkaar te praten en te sparren. In deze bijzondere tijden is netwerken erg lastig rekening houdend met de beperkingen. Beide sprekers zullen online een bijdrage doen en het programma is ook geheel online te volgen. Mocht er animo zijn om fysiek bij elkaar te komen, dan is dat mogelijk in de Mariakerk te Heemskerk. Tijdens de zoomsessie gaan we in breakoutrooms uiteen om in kleinere groepen te kunnen spreken en elkaar van advies te voorzien. Tijdens de maaltijd blijft de sessie geopend om in een grote of kleinere groepen te praten.

Programma
17.00 uur - Ontvangst en welkom
17.15 uur - Robert van Aken over weerstand in het werkveld
18.00 uur - Ervaringen delen/oefenen
18.30 uur - Eten
19.15 uur - Frank Janssons focus en dialoog
19.45 uur - Alpha Youth gebruiken
20.15 uur - Napraten
20.45 uur - Einde

Info

  • Wat: Netwerkbijeenkomst weerstand
  • Wie: Allen die actief zijn in het tiener- en jongerenwerk
  • Wanneer: zondag 8 november | 17:00-20:45 uur
    met onderbreking om te eten
  • Waar: Online via zoom (of Spoellaan 3 Heemskerk)
  • Aanmelden: info@jongbisdomhaarlem.nl  (online of fysiek?)

info

info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieOnline of Spoellaan 3
plaatsHeemskerk (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl