Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 15 t/m zondag 17 oktober    Evangelie van 2021-10-15
begintijd17:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelJongerenweekend Liefde & Seksualiteit
beschrijving

Van 15 tot 17 oktober organiseert Jongkatholiek samen met het gezins- en jongerenpastoraat van het Bisdom Breda een jongerenweekend in Huijbergen. Jongeren van 16-30 jaar zijn van harte uitgenodigd.

Liefde en seksualiteit zijn belangrijke onderwerpen en onze Kerk heeft daar een duidelijke visie over. Eentje die ons geluk voor ogen heeft. Tijdens dit weekend willen we echt ‘in de materie’ duiken, in de hoop dat het jullie helpt om echt goede keuzes voor je leven te maken. We zien het als een investering in de sterke gezinnen van de toekomst.

Gods plan
Net als bij de twee online bijeenkomsten over dit onderwerp die al geweest zijn, begint Kapelaan Simons met een uitleg van de Theologie van het Lichaam die is uitgewerkt door de heilige Paus Johannes Paulus II. Hij helpt ons om te zien wat Gods plan met de mens is, vanaf het eerste begin.

Antwoorden
Van daar gaan we praktisch verder: een echtpaar zal spreken over de verkerings- en verlovingstijd. Je moet denken aan antwoorden op vragen als: Waarom is het belangrijk om te ‘wachten’ met seks en hoe doe je dat als je wel dol op elkaar bent? En: Hoe weet ik nu of hij/zij de ware is? Daarnaast zullen verschillende gastsprekers ingaan op thema’s als: natuurlijke geboorteregeling, pornografie - wat doet het met je en hoe kom je er los van?- en andere onderwerpen waar jullie vragen over hebben. We zijn te gast in het klooster van de Broeders van Huijbergen. Dat geeft ons de gelegenheid om tijd te nemen voor gebed, het vieren van de eucharistie en het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. Daarnaast is er tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten en er een heel mooi weekend van te maken.

Praktisch
Het weekend is bij de Broeders van Huijbergen. Dat is lastig te bereiken met het openbaar vervoer. We willen voorstellen dat iedereen rond 17.00 uur aankomt in Roosendaal CS. Daar zullen we met ‘taxi’s’ klaarstaan om jullie naar het weekend te brengen. Op zondag brengen we iedereen weer rond 14.00 uur terug naar dit station. Voor logies en volpension zijn de kosten € 50. Dat is minder dan de daadwerkelijke kosten dankzij de vereniging van catechisten die dit initiatief sponsort. Zij hebben zich van oudsher ingezet voor jongeren.

Mochten de kosten toch een probleem zijn, laat het ons weten. Je kunt je via het aanmeldformulier rechts op deze pagina aanmelden voor dit weekend. Doe dat vóór 1 oktober 2021, dan sluit de inschrijving.

info

gezin@bisdombreda.nl
sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/jongerenweekend-liefde-seksualiteit-oktober-2021

organisatieJong Katholiek
locatieBroeders van Huijbergen, Boomstraat 7
plaatsHuijbergen (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl