Vandaag is woensdag 17 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

(043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 22 t/m zaterdag 30 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-22
(H. Johannes Paulus II)
 titelJongeren- en gezinsbedevaart naar Lourdes
beschrijving

Na het geweldige succes van 2018 staat er voor oktober 2021 weer een gezinsbedevaart naar Lourdes gepland. In de herfstvakantie van Zuid-Nederland gaan we met de bus naar Lourdes. Het hele gezin mag mee. Samen met kinderen of kleinkinderen Lourdes beleven en hen laten ervaren wat die plaats zo bijzonder maakt, is zeer de moeite waard. Tijdens deze reis volgen we een aangepast programma met leuke activiteiten voor kinderen. 

Met het hele gezin naar Lourdes
Bernadette is een gewoon meisje van 14 jaar uit Frankrijk. Als ze op een dag langs een bergriviertje in de Pyreneeën loopt, hoort ze plotseling een zacht geluid. In een grot ziet ze een mooie jonge vrouw staan. Even lijkt het alsof de wereld om haar heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die jonge vrouw in het wit...

Zo begon ruim 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes. De jonge vrouw in het wit was Maria, de moeder van Jezus. Door die bijzondere ontmoeting van haar met Bernadette werd Lourdes een plek waar duizenden mensen uit de hele wereld samenkomen. Volwassenen, maar ook heel veel kinderen en jongeren.

Wie kan mee?
Jongens en meisjes, die bijna net zo oud zijn als Bernadette toen, kunnen bij dezelfde grot Maria leren kennen. Wie dat een keer wil meemaken, kan meegaan met onze speciale Gezins- en Jongerenbedevaart. In de herfstvakantie van 2021-regio zuid gaan we met gezinnen, tieners en jongeren Bernadette achterna.
Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen kunnen samen kennismaken met Lourdes. Tijdens deze week is er een speciaal op kinderen, tieners en jongeren afgestemd programma. Ook deelnemers die zorg nodig hebben, zijn van harte welkom. Deze week gaan er echter geen zorgvrijwilligers mee. U moet de zorg dus zelf kunnen bieden.

Wat gaan we doen?
We bezoeken de grot waar Maria verscheen. We gaan naar het huis waar Bernadette met haar gezin woonde. We gaan kijken bij de schaapskooi, waar ze op de dieren moest letten. We doen mee aan de lichtprocessie: iedereen een kaarsje in de hand. En natuurlijk gaan we naar de sneeuw die het hele jaar door op de toppen van de Pyreneeën ligt. Buiten het programma is er ook gelegenheid om zelf iets te ondernemen. In Lourdes ligt alles op loopafstand. Het wordt een herfstvakantie om nooit te vergeten!

Hoe gaan we?
We reizen met de bus. Deelnemers kunnen kiezen uit een nachtbus die rechtstreeks naar Lourdes rijdt, of een dagbus. Tijdens de heenreis van de 9-daagse dagbus bezoeken we Metz en Beaune en logeren we in Beaune en Gages-le-Haut. Op de terugweg is er een bezoek en overnachting in het klooster in Nevers, waar Bernadette heeft geleefd en is opgebaard.

Data

  • 8-daagse busreis (nachtbus) 23 t/m 30 oktober 2021
  • 9 daagse busreis (dagbus) 22 t/m 30 oktober 2021

info

huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/lourdes/gezinsbedevaart2020

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl