Vandaag is zaterdag 4 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 26 oktober    Evangelie van 2021-10-26
begintijd19:00 uur
 titelLezing Anton Stolwijk in Westervoort
beschrijving

Schrijver Anton Stolwijk (1979) komt naar Westervoort om zijn persoonlijke ervaringen te delen, die hij beschrijft in zijn boek Buiten Dienst, Toen God kleiner moest gaan wonen en ik meekeek.

Een ode aan gelovigen die hun geliefde kerk uit hun handen zien glippen en tóch volhouden volgens journalist Stijn Fens. Een juweel van eenvoud door de heldere compositie en de subtiele waarneming’ volgens priester en kunsthistoricus Antoine Bodar.

Op een avond fietst Anton langs de Josephkerk in Alkmaar. Met zijn vader heeft hij er vroeger vele uren doorgebracht, maar tot interesse in het geloof heeft dat nooit geleid. Wanneer hij besluit er rond te kijken, blijkt hij niet de enige te zijn die de kerk is vergeten. De parochie is op sterven na dood en het gebouw zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar.

Een verhaal, geschreven vanuit mildheid, humor en sympathie. De sluiting van een kerk is soms onvermijdelijk, maar gaat nagenoeg altijd gepaard met veel emotie. Dat ervaren ook de parochianen van Parochie Sint Willibrordus in een periode, waarin negen van de dertien kerken sluiten. Het is een algemene wetmatigheid dat mensen zich pas bewust worden van de waarde van iets op het moment dat dat bedreigd wordt en bezig is te verdwijnen.

Anton Stolwijk leest voor uit eigen werk en gaat in gesprek met zijn publiek. Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan vóór 19 oktober aan bij het centraal secretariaat van de parochie: 0316 - 52 34 68 of secretariaat@rkliemers.nl

Er zijn geen kosten aan verbonden.

info

Marianne van Waterschoot, afdeling Communicatie
(0316) 82 09 58
communicatie@rkliemers.nl
www.rkliemers.nl

locatieDe Herberg, Dorpstraat 107
plaatsWestervoort
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl