Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 5 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-05
begintijd14:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelLezing over toenemend antisemitisme
beschrijving

De resonansgroep Jodendom-Katholieke Kerk in Limburg pakt de draad van haar lezingen over het jodendom in Limburg weer op. De eerste bijeenkomst sinds het uitbreken van de coronapandemie vindt plaats op dinsdag 5 oktober in Roermond. Spreker is dan Dr. Marc van Berkel uit Nijmegen. Hij gaat in op het thema antisemitisme.

Zijn lezing staat in het teken van de toenemende haat jegens Joden, ook in Nederland. Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) heeft het afgelopen jaar 182 gevallen van anti-Joodse discriminatie geregistreerd. Dat is een stijging van 35% ten opzichte van vorig jaar.  

De titel van de lezing luidt ‘De geschiedenis van het antisemitisme, opkomst van het nationaal socialisme en de Holocaust’. Van Berkel is historicus en als docent verbonden aan de Lerarenopleiding Geschiedenis bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Ook is hij lid van de Nederlandse delegatie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) (verantwoordelijk voor de IHRA-werkdefinitie antisemitisme).

De lezing vindt plaats op 5 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur bij het bisdom aan de Swalmerstraat 100 in Roermond. Belangstellenden worden verzocht zich vóór 22 september aan te melden.

info

www.bisdom-roermond.nl/lezing-resonansgroep-over-antisemitisme

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdom, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl